Felszabadult a széplaki sétány Siófokon

A régi állami üdülő kerítésének átvágásával, közös erővel szabadította fel az ezüstparti sétányt Siófok polgármestere, Lengyel Róbert és Witzmann Mihály, országgyűlési képviselő. Így a széplaki partszakasz immár szabadon megközelíthető.

A közös drótvágó akciónak már előzetesen híre ment, több nézelődő helybéli is kilátogatott a helyszínre –, hogy szemtanúja lehessen a több évtizede várt pillanatnak. A város nyolc éve, 2013 óra állt levelezésben az állami illetékesekkel, mire sikerült egyezségre jutni: a nemzeti vagyonkezelő szervezet a siófoki önkormányzat ingyenes használatába adta a hajdani állami üdülő előtti partszakaszt. Ezért omolhatott le pénteken délután a kerítés,

A siófoki polgármester arra is kitért, miért a közös kerítésbontás. „Mert politikai háttérmunka, Witzmann Mihály lobbija nélkül ebben a mai világban esélytelen lett volna eredményre jutni – így Lengyel Róbert. – Köszönet érte. Mert a városérdek alkalmanként felülírja az esetleges politikai vitákat, nézetkülönbségeket…Ami jó, az jó, ami érték, az pedig érték. Használják ki majd minél többen annak lehetőségét, hogy ott is átjárhatóvá vált végre a parti sávunk!”

A siofok.hu képeket is közölt a kerítésbontásról.Forrás: hirbalaton.hu
Hirdetés

Kapcsolódó

Még a miniszterelnökségnek is sok az új Zamárdi lakópark ötlete

Nem támogatja a kormányzat a Zamárdiba szánt 19 toronyházból álló lakópark tervét - áll a Gulyás Gergely v
Elolvasom

Hirdetés

Maradnak a horgászjegyárak

Nem fognak emelkedni a horgászjegyárak a Balatonon és a horgászrendben is enyhítést helyeztek kilátásba -
Elolvasom

Elültették a szívek fáját a Tagore sétányon

A szívgyógyászat és Balatonfüred évtizedes kapcsolatának állít emléket a fa, melyet a Magyar Kardiológusok
Elolvasom