Fénybe öltözve ünnepelte születésnapját Siófok

Fénybe öltözve ünnepelte születésnapját Siófok

Már a karácsony hangulata hatja át Siófokot, az adventi készülődés jegyében fénybe öltözött a város, ami pénteken az 51. születésnapját ünnepelte. A hagyományok szerint az első adventi vasárnapot megelőző pénteken tartják a városnapot, ami ezúttal is egy egész napon át tartott.

 

Amikor november végén élettel telik meg Siófok főtere még a távolról érkező is érzékelheti, hogy nem hétköznapi eseménybe cseppent. A feldíszített faházakat árusok helyett a helyi civilek foglalják el, a bódék előtt karácsonyi ajándéktárgyak, játékok sorakoznak, amelyek mind a jótékonyság jegyében kerülnek ki a térre. Az elmúlt években a városi óvodák voltak a kedvezményezettek, az árusításból befolyt bevételek fele a Pöttyös óvodát illette. A városnapnak része a legjobb tanulmányi- és sportteljesítménnyel büszkélkedő diákok köszöntése is. A Kálmán Imre Kulturális Központ színpadára szólított fiatalok számát tekintve Siófok bővelkedik az igazi tehetségekben, mint ahogy az is megállapítható, hogy a helyiek továbbra is nagy elánnal vesznek részt a tradicionális virágosítási versenyben.

 

 

Négy éve már, hogy Siófok születésnapi eseményére elkészül a város mézeskalács mása. A kulturális központ aulájában ezúttal is kiállították azokat a jellegzetes épületeket, amik nemcsak a valóságban, hanem a terepasztalon is meghatározzák a városképet. Az édes épületekre licitálni lehet, természetesen egy jó ügy érdekében. A kezdeményezők idén is beteg gyermeket és az ő családját segítik azzal, hogy a mézeskalács épületeket licitre bocsátják. Az aprólékosan megformált víztoronyra is a közösségi médiában lehet ajánlatot tenni egészen december 13-ig. Az ünnepen nyílt meg a 600 négyzetméterre bővült és immár két jégfolyosót magában foglaló műjégpálya, amelynek jegét egészen februárig lehet karcolni. A Városnapon az utcai ünneplés sem maradt el. A siófokiakat látványos lézershow, az este zárásaként pedig az egyik legkedveltebb helyi zenekar, a Blokk együttes koncertje várta.

 

 

Forrás: sonline.hu   Nyitókép: Gáti Kornél   Fotó: facebook.com/hellosiofok

Kapcsolódó

A sok látogató miatt lett kötelező a maszkviselés Keszthelyen

Múlt hétvégén a ködös idő ellenére is sokan látogattak el a keszthelyi Balaton-partra. Családok, baráti tár
Elolvasom

Nemzetközi szintű digitális élményközpont épül Veszprémben

Veszprém és a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. kulturális célú fejlesztések megvalósítását tervezi a volt Balaton
Elolvasom

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Csodabogyós-barlang, Balatonederics

Szinte pont Veszprém és Zala megye határán, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park fokozottan védett területén ny
Elolvasom