Fesztiválozó buktatta le a Balatonnál drogot terítő férfit

Fesztiválozó buktatta le a Balatonnál drogot terítő férfit

A fesztivál biztonsági szolgálatának intézkedése előtt több pakkot is értékesített a budapesti férfi.

A Siófoki Járási Ügyészség kereskedéssel elkövetett kábítószer kereskedelem bűntette miatt emelt vádat azzal a budapesti férfival szemben, aki egy Balaton-parti fesztiválon akart drogot teríteni, de a biztonsági szolgálat közreműködésével elfogták a rendőrök.

A férfi 2022 júniusában nagyobb mennyiségű marihuánát vásárolt részben a saját fogyasztása fedezése, részben pedig azért, hogy a kábítószert egy Balaton-parti könnyűzenei fesztivál résztvevői között értékesítse.

A vádlott ennek megfelelően a fesztiválhoz közeli kemping bejárata előtt kezdte el árulni az előre kiporciózott és alufóliába csomagolt kábítószert, melyből több „pakkot” el is adott. Az egyik megszólított fesztiválozó azonban tájékoztatta a biztonsági szolgálat tagjait a vádlott cselekményéről, akik a férfit elfogták és a rendőrség kiérkezésig visszatartották.

A vádlott az elfogása előtt igyekezett megszabadulni a kábítószertől, de a helyszínre érkező nyomozók végül 23 csomag összesen 7 gramm tömegű olyan marihuánát találtak, amely a férfihoz volt köthető. A vádlottat ezután őrizetbe vettek, majd az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a letartóztatását is. 

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfival szemben börtönbüntetés, közügyektől eltiltás és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.Forrás: Somogy Megyei Főügyészség
Fotó: Somogy Megyei Főügyészség

Kapcsolódó

Váratlanul menesztették a Balaton-felvidéki Nemzeti Park éléről az igazgatót

Az igazgató és a park dolgozói számára egyaránt derült égből villámcsapásként érkezett a hír. - - Vára
Elolvasom

Ilyen lesz idén a Rozé, Rizling és Jazz Napok

Bor, jazz, blues és funk a veszprémi Óváros téren: 10 napon át ingyenes programokkal vár a 13. Rozé, Rizlin
Elolvasom

Ezért robbant be újra a divatba a kempingezés

A méregdrága luxushotelek bár a tökéletes kikapcsolódás ígéretét hordozzák ajánlataikban, szolgáltatásaik s
Elolvasom