Flashmobbal jelentkezik a Pannon Egyetem

Összetartás flashmobbal indított a Pannon Egyetemen márciusban megalakult CoolLaunch önkéntes ifjúsági szervezet.

“2020. március 23-án reggel 8.00-kor jelentettük meg Facebook oldalunkon azt a 32 hallgató és közel 10 oktató, egyetemi dolgozó fotójából összeállított montázst, amivel szerettük volna a koronavírus-járvány miatt kialakult megváltozott egyetemi oktatási rendszerben megerősíteni és kifejezni összefogásunkat, összetartozásunkat.Ezt fejezi ki a fotón látható szöveg is, amit a diákok és oktatók kezükben tartott papírokra írt betűiből olvashatunk ki: TÁVOL, DE MÉGIS EGYÜTT. PANNON EGYETEM.
A montázs megjelenését követő napokban csatlakozott a kezdeményezésünkhöz az ELTE és a Metropolitan Egyetem is. Ők is elkészítették a feliratot egyéni fotókból. Több egyetem is jelezte már felénk, hogy ők is dolgoznak a saját fotómontázsukon. Reményeink szerint egy olyan országos egyetemi összefogás indul el, amivel megmutathatjuk, hogy a felsőoktatási intézmények között egy nagyon erős összetartás van és ezekben a nehéz időkben is segítséget nyújtunk egymásnak” – tájékoztatott sajtóközleményében a Pannon Egyetem.

A CoolLaunch, mint szervezet fél éves tervezést követően idén március elején alakult meg Imre Marcell, a Pannon Egyetem hallgatójának ötlete nyomán. Az ötletet Dr. Kővári Edit docens felkarolta és oktatói mentorként segíti a szervezet munkáját. A szervezet a Veszprém-Balaton 2023. projekt kiemelt partnere. Hat munkacsoportban zajlik jelenleg a CoolLaunch munkája: mozgás-és egészségkultúra, környezetkultúra és turizmus, művészet és klasszikus kultúra, és nemzetközi munkacsoport. Két csoport az adminisztratív és PR feladatokkal foglalkozik. Minden munkacsoport élén egy egyetemi hallgató áll, aki koordinálja csapatának munkáját.

Veszprém és a Balaton régió 2023-ban Európa kulturális fővárosa lesz. A cél, hogy a CoolLaunch közösség által a Pannon Egyetem hallgatói és általában a környékbeli fiatalok minél aktívabban bevonódjanak az EKF projektbe, a VEB 2023. programfejlesztésébe.

A csapathoz való csatlakozás lehetősége pedig minden fiatalnak a Bakony-Balaton régióból adott. A jelentkezes@coollaunch.hu email címre várnak az érdeklődőktől egynéhány mondatos bemutatkozást.

Fotó: Pannon Egyetem

Legfrissebbek

A partokon és a peronokon is hallhatók majd versek a nyári Balatonnál

Idén nyáron a partok mellett a peronokon is hallhatók versek a Balatonnál, a Vers a peronon címmel már 13 B...

Elolvasom

Idén is megválasztják az év balatoni strandját és házát

A koronavírus-járvány miatt kis csúszással, a héten meghirdetik a balatoni Kék hullám zászló strandmin...

Elolvasom

Bakancslistás helyek a Balaton körül – A vörösberényi erődített református templom

Balatonalmádi tárháza a látnivalóknak, főleg nyaranta. A turisztikai gócpontok mellett akad azonban meganny...

Elolvasom