Folytatódik a Zala megyei kerékpárutak fejlesztése

Közmeghallgatást és ülést tartott múlt héten a Zala Megyei Közgyűlés. A megyei önkormányzat 2027-ig folytatni akarja a megye kerékpáros útjainak minőségi és mennyiségi fejlesztését.

Ennek keretében első körben négy támogatási kérelem benyújtását tervezi: a Keszthely-Gyenesdiás szakasz Gyenesdiás közigazgatási területére eső részét; a Garabonc-Nagyrada-Zalaszabar szakaszt, amely a meglévő zalakarosi kerékpárút folytatása; a Zalavár-Sármellék szakaszt a Kis-Balaton mentén, továbbá a Tornyiszentmiklós (országhatártól) – Becsehelyig terjedő nyomvonalat, részben új építéssel, részben kerékpárút kijelöléssel.

Az ülésen a Zala Megyei Német Önkormányzat tevékenységéről szóló tájékoztató is elfogadására került sor. A beszámoló kitért a megvalósított kulturális programokra és arra, hogy 2022-ben ünnepli magyarországi létének 300. évfordulóját a zalai német közösség.

A közgyűlés a pénzügyi kihatású döntések között módosította 2021. évi költségvetését, amelynek bevétel-kiadási főösszege 984.360 ezer forintról az elmúlt időszakban bekövetkezett változások, bevételi többlet miatt 1.007.018 ezer forintra módosult.

Mindemellett  a Zala Megyei Közgyűlés is kinyilvánította csatlakozási szándékát a Nemzeti Klímavédelmi Szövetséghez.


Forrás: hirbalaton.hu

Kapcsolódó

WHO: Lezárulhat az egészségügyi vészhelyzet idén

Idén akár véget is érhet a pandémia által kiváltott egészségügyi vészhelyzet és lezárulhat a járvány akut s
Elolvasom

Filmfesztivált tartanak Füreden

Idén is megtartják a Magyar Mozgókép Fesztivált, melynek ezúttal Balatonfüred is az egyik helyszíne lesz.
Elolvasom

Készen állnak a keszthelyi Balaton-part fejlesztésének tanulmánytervei

Egy 4,5 kilométeres szakaszt érintenek a keszthelyi Balaton-part fejlesztésének tanulmánytervei, melyek hos
Elolvasom