Fontos eszközök a húsipari vállalkozások számára

Fontos eszközök a húsipari vállalkozások számára

A húsfeldolgozás során nagyon sokféle eszközre van szükség. Ahhoz, hogy egy nyers alapanyagból ízletes termék készüljön az üzemnek fel kell készülnie különböző szerszámokkal, ipari berendezésekkel és többféle alkatrésszel.

Nem elég a kiváló minőségű alapanyag és a jó recept, ezeket az elképzeléseket meg is kell valósítani, ráadásul úgy, hogy az piacra dobható, mindig egyenletes minőségű és nagy mennyiségű legyen. Ehhez azonban be kell szerezni számtalan terméket, cikkünkben megnézzük, hogy mik is ezek.

A kisebb szerszámok sem hiányozhatnak! 

Habár a legnagyobb beruházás az ipari nagygépek beszerzése, azonban nem szabad elhanyagolni a kisebb alkatrészeket sem, például a Langipexnél kapható késeket, bárdokat, vagy a gépek egyes cserélhető alkatrészeit. Egy nagygéphez ugyanis többféle kiegészítőt is vásárolhatunk, így lehetőség van az adott gépen többféle munkafolyamatot is végezni, vagy különböző termékeket készíteni.

A kések, bárdok, fenőacélok, bőrkéző kések

A Solingen acélpenge rendkívül tartós, ezért érdemes ezt keresni abban az esetben, ha egy strapabíró, éles, sokáig használható vágóeszközt szeretnénk vásárolni. A fenőacélnak mindig kéznél kell lennie ott, ahol késsel történő vágás történik, hiszen egy tompa kés vagy bárd könnyen megcsúszik a húson, így nem csak, hogy nehéz vele dolgozni, de akár balesetveszélyes is lehet. A bőrkéző késsel könnyen elválaszthatjuk a bőrt a hústól.

Darálóba való tárcsák, kések

A hús ledarálására tárcsára van szükség, ezt azonban különböző lyukmérettel is megvásárolhatjuk. Attól függően, hogy mennyire apróra szeretnénk darálni a húst vagy más alapanyagot, mindig az ehhez való tartós, szénacél tárcsát kell a gépbe helyezni. A darálókések lehetnek egy- vagy kétélűek és speciális alakúak is.

Fűrészek alkatrészei

A nagytestű állatok vagy fagyott hús feldolgozása elképzelhetetlen fűrész nélkül. Ehhez prémium minőségű szalagokra és tárcsákra van szükség, ezáltal a művelet gyors és hatékony lesz.

Pácológép alkatrészek

Annak érdekében, hogy az ízesítőanyag bejusson a húsba, pácolóberendezést kell használni, amelyhez szintén rendelkezni kell a megfelelő kiegészítő elemekkel.

Csomagológépek alkatrészei

Szükség lehet a hegesztőszál vagy a gázrugó cseréjére, de hegesztőlécet, vágószálat, teflonszalagot vagy olajkiválasztó vákuum szűrőt is érdemes tartani a gép mellett.

Tömítések

Tudjuk, hogy egy tömítés cseréje bármikor bekövetkezhet, ennek hiányában szivárgás történhet. Mindig legyen az üzemben tartalék tömítés, például fedéltömítés, ajtótömítés, füstgenerátor-tömítés, küszöbtömítés.

Fűtőbetétek

Az egyes berendezések magas hőmérsékleten működnek, ezt fűtőszálak, fűtőbetétek segítségével érik el, melyeket abban az esetben, ha a hatékonyságuk már nem megfelelő, érdemes kicserélni.

A magas minőségű húskészítmények, konzervipari termékek előállításához sokféle berendezésre és kiegészítő elemre van szükség, ezeket mindenképpen célszerű hazai beszállítótól megvásárolni.

Kapcsolódó

Főzés a szabadban: a sokoldalú kerti grillezők

Beköszöntött a jó idő és ezzel együtt itt a grillezés szezonja, és ha arra vágyunk, hogy a sütés-főzéssel f
Elolvasom

Mi a Karib-szigetek jellegzetes itala?

A Karib-szigetek elmaradhatatlan eleme, ha szóba kerül, általában megemlítik a kalózokat is, és egykor olya
Elolvasom

Vacsorázz lazán és stílusosan – Íme néhány tipp a megfizethető vacsoraélményhez

Készen állsz rá, hogy külsőddel is feldobd balatoni vacsorátokat? Ráadásul mindezt úgy teheted meg, hogy mé
Elolvasom