Füstös Balaton 4. rész – Badacsonyi magyaros

Füstös Balaton 4. rész – Badacsonyi magyaros

Szabi badacsonyi barangolásához érkezünk a 4. részben, ahol minden adott egy igazi hedonista naphoz: reggeli süti, isteni kávé és egy háromfogásos magyaros menü.

 

Tihanyban egy családi sütirecept megkóstolásával indul a nap a Palettában, mert hát a reggeli kihagyhatatlan része az étkezéseknek, főleg ha egész nap enni készül az ember fia. A napi úticél az Istvándy Birtok, amely lankáin nyitás előtt kezdi meg Szabi a smoke-olást, ahogy ezt már a többi részben is megszokhattuk tőle. A több órás folyamat alatt és a kóstolás előtt, a tökéletes kávét és a hozzáillő helyszínt megtalálva tölt el pár órát az Istvándy Ligetben, ahonnan egyből a Borműhely felé veszi az irányt, ahol saját cuvée-je elkészítésébe nyerhetünk bepillantást. Visszatérve a lankákra és a kóstoláshoz: egy igazán ínyenc, ám mégis ízig-vérig magyaros menüben csúcsosodik ki a nap, első fogásként a paprikás krumpli levessel, majd vadassal folytatva, a háziak speciális elkészítési módján, a végén pedig egy kis újhullámos mákosgubával megkoronázva a badacsonyi élményeket.

 

Tartsatok velünk az 5. részben is!

 

Kapcsolódó

Jön az ősz legbalatonibb gasztrofesztiválja, a Füge Feszt Badacsonyban

Idén októberben újra a füge és az őszi Balaton kerül reflektorfénybe Badacsonyban. - - A második alkal
Elolvasom

Alsóörsön nyitott éttermet Rácz Jenő

A sztárséf az új platformon gasztronomiájának egy teljesen új oldalát mutatja be a publikum számára. - -
Elolvasom

Kávéházi minőség az otthonunkban is

A kávézási szokások nagy hagyományra tekintenek vissza szerte a világon, és ma már az otthonunkban is megid
Elolvasom