Füstös Balaton 4. rész – Badacsonyi magyaros

Füstös Balaton 4. rész – Badacsonyi magyaros

Szabi badacsonyi barangolásához érkezünk a 4. részben, ahol minden adott egy igazi hedonista naphoz: reggeli süti, isteni kávé és egy háromfogásos magyaros menü.

 

Tihanyban egy családi sütirecept megkóstolásával indul a nap a Palettában, mert hát a reggeli kihagyhatatlan része az étkezéseknek, főleg ha egész nap enni készül az ember fia. A napi úticél az Istvándy Birtok, amely lankáin nyitás előtt kezdi meg Szabi a smoke-olást, ahogy ezt már a többi részben is megszokhattuk tőle. A több órás folyamat alatt és a kóstolás előtt, a tökéletes kávét és a hozzáillő helyszínt megtalálva tölt el pár órát az Istvándy Ligetben, ahonnan egyből a Borműhely felé veszi az irányt, ahol saját cuvée-je elkészítésébe nyerhetünk bepillantást. Visszatérve a lankákra és a kóstoláshoz: egy igazán ínyenc, ám mégis ízig-vérig magyaros menüben csúcsosodik ki a nap, első fogásként a paprikás krumpli levessel, majd vadassal folytatva, a háziak speciális elkészítési módján, a végén pedig egy kis újhullámos mákosgubával megkoronázva a badacsonyi élményeket.

 

Tartsatok velünk az 5. részben is!

 

Kapcsolódó

Elérni a csillagokat? Inkább meginni!

A pezsgő a 17. században indult világhódító útjára, és mindig is a legnépszerűbb alkoholos italok közé tart
Elolvasom

Megválasztották az Év strandételét – mutatjuk a részleteket

Idén sem a mezei főtt kukorica lett a befutó. - - Az Év strandétele idén a balatonlellei Mesés nyári k
Elolvasom

Rekordmennyiségű nevezés érkezett az idei Év strandétele versenyre

40 különleges balatoni ételt kóstolt körbe a Balatoni Kör szakmai előzsűrije az elmúlt napokban, és választ
Elolvasom