Ismét egy zamárdi fesztivál kerekén egyensúlyozott az Esernyős Ember

A Balaton Sound után a Strand Fesztivál óriáskerekét is meghódította az az Esernyős Ember néven elhíresült artista-kaszkadőr, aki a zamárdi fesztivál helyszínek mellett olyan extrém magasságokba és építményekre mászott fel már, mint a Szabadság híd vagy a Budavári Palota, de megjelent már a Deák tér óriáskerekén, a Budapest eye-on is nyaktörő mutatványával.

Az ilyen és ehhez hasonló látványos megjelenésekre négy éves kora óta edz, és semmit nem bíz a szerencsére; saját személyének felfedését pedig nem érzi fontosnak:

“A Balance egy vizuális művészeti projekt. A titokzatos Esernyős ember egyensúlyoz saját testi korlátain. Olyan magaslatokba jut el, amire csak az az ember képes, aki tökéletes egyensúlyban van önmagával és környezetével. Mintha a világ felett állna, a világ tetején egyensúlyozna, közben eggyé válik azzal, mint egy apró részlete az egésznek.”

A projekt művészeti vezetője egyébként Kálló Péterrel, fotográfus, akivel közösen találták ki az “esernyős ember” stílust.  A 24.hu-nak adott interjújában arról is mesélt, hogy produkcióik abszolút legálisak:

“Teljesen legális. Csak úgy vágunk bele, ha minden engedély megvan hozzá. Nem akarunk illegális dolgok mellé állni, sem pedig rossz példával elöl járni, nehogy bárkit felelőtlenségre vagy meggondolatlan cselekedetre bátorítsunk. Emellett a minőség is szempont, hiszen csak akkor tudunk igazán színvonalas felvételeket készíteni az akciókról, ha van időnk forgatni-fotózni, illetve csak a lényegi résszel foglalkozni és nem stresszelni az engedélyek hiánya miatt.”

 

A teljes interjút ITT olvashatjátok.

 

Fotó: Blikk.hu

Legfrissebbek

Kövess minket!

Programajánló