Füstös Balaton 5. rész – Boglári burgerezés

Füstös Balaton 5. rész – Boglári burgerezés

A boglári kikötőben indul Szabi 5. napja, aminek célállomása ma nem más mint a Paletta. Ám mielőtt a junk food-ok újragondolt orgiájába vetné magát, természetesen a kávé-reggeli felvezetésnek is megadja a módját Siófokon, a Café Maranban, ami eddigi útjának egyetlen specialty kávézója. Pirított bagel, eggs benedict eglish muffinnal és tejszínes croissant a napindító menü, amire mi sem csúszhatna jobban negyedik fogás gyanánt, mint az Árkád fagyizó, vagy ahogy a helyiek ismerik, a Retro fagyizó néhány gombóca, ahol az 50-es évektől kezdve ugyanaz a család, saját receptje alapján készítik az ízeket, így nem csoda, hogy olyan törzsvendégük is akad, aki napi szinten jár vissza 10(!) gombócot enni, és ahol a család feje 86 évesen is még mindig kiveszi a részét a fagylalt készítésből.

 

Megtudjuk a mai részből azt is, hogy a Palettának és tulajdonosának, Bezerics Daninak kiemelt küldetése a helyi alapanyagokból sütés-főzés; minden mai fogás ezekkel készül a híres bazalt burgertől a pulled pork-on át a 4 sajtos “tehén gyömölcse” pizzáig, de még a duplán kelesztett házi bucis tokhal burger is, amit egy kis levezetőként érlelt angus szegy követ. Napi kalandunk stílszerűen a kikőtőben Bezerics anyuka házi túrós-barackos “könnycsepp” tortájával ér véget.

 

A következő részben Gyenesdiáson egy igazi BBQ fesztiválra viszünk el Titeket, érdemes lesz velünk tartanotok!

 

 

 

 

Kapcsolódó

Fontos eszközök a húsipari vállalkozások számára

A húsfeldolgozás során nagyon sokféle eszközre van szükség. Ahhoz, hogy egy nyers alapanyagból ízletes term
Elolvasom

Óriási magyar sikerrel zárult a fagyi világbajnokság

Előkelő helyről távozhatott a magyar cukrászokból álló csapat a rangos nemzetközi megmérettetésről. - -
Elolvasom

Új gasztro-fesztivállal robban be a balatoni szezon tavasszal

Az izgalmas, innovatív kezdeményezés mintegy 26 vendéglátóipari, illetve kulturális egység összefogásával v
Elolvasom