Füstös Balaton 6. rész – Gyenesdiás, BBQzás

Füstös Balaton 6. rész – Gyenesdiás, BBQzás

A gyenesdiási termelői piacon folytatódnak Szabi gasztrokalandjai a Füstös Balaton 6. részében, ahol egy egész napos BBQ találkozón vesz részt.

Barbecue-s arcok az ország minden részéről, smokerek, kamadók egy nagy baráti társaságban.

A szokásos reggeli ezúttal kimarad és a kóstolások sora egy almafával füstölt pisztránggal, sült karfiolhabbal és guines-szel készült kovászos kenyérrel kezdődik, de a nap még rengeteg “disznóságot” tartogat számára és számotokra is. Savanyú káposztával és kovászos uborkával töltött darásthús és hátszín házi készítésű vörösboros, bazsalikomos-kakukkfüves-oreganos, csokoládés glézzel a folytatás; vagyis evés egész nap.

A parti után azért egy igazi főzős, recept videós résszel is készül Szabi, könnyen beszerezhető alapanyagokból.

 

Ne maradjatok le a Füstös Balaton befejező részéről sem, amikor is Zamárdiból jelentkezünk majd!

 

Kapcsolódó

A termelők is igazán izgalmasak a Balatonnál

A strandolás sem rossz, de legalább ennyire jó dolog egy hűvösebb nap felkerekedni, és meglátogatni néhány
Elolvasom

Megnyitották a balatonfüredi borheteket

Megnyitották a balatonfüredi borheteket, a rendezvényen a borászok támogatását célzó 1,8 milliárd fori
Elolvasom

3+1 balatoni pizzéria, ami előtted is feltárja Itáliát

A Balaton népszerűsége talán még sosem állt ennyire magasan a különleges körülményeknek köszönhetően. A par
Elolvasom