Ezekben a balatoni éttermekben kapod a legjobb rántott húst 2020-ban

Ha a vasárnapi ebédre gondolunk legtöbbünknek valószínűleg a húsleves és a rántott hús jut eszébe. Nem véletlen, hiszen a magyar konyhának egyik alapvető elemévé vált a panírozott hússzelet. Lássuk a Balatonnál hol kóstolhatjátok a legjobbakat!

A Dining Guide TOP100 Étteremkalauza ezúttal nemcsak a legjobb vidéki éttermek és cukrászdák listáját mutatja be nektek, hanem elkészítette toplistáját arról is, hol kerülnek a legtutibb rántott szeletek a tányérokra.
Mi most a kiemelt balatoni helyeket soroljuk csak fel, de a teljes listát a hellovidek.hu cikkében elolvashatjátok.

Kistücsök Étterem (Balatonszemes)

A gasztroforradalom kirobbanása óta a legrégibb és leghíresebb étterem. Az országos listában a 17. helyen zárt. Olyan kategóriát képvisel, amilyenből kevés van az országban: tisztességes magyar (kortárs) konyha, közérthető ételekkel. Borlapja egyedülállónak számít, egész kínálata pedig remekül reprezentálja a térség értékeit. Abban a törekvésben is élen jár, hogy a környékbeli termelőket folyamatos megrendelésekkel lássák el.

Neked Főztem (Balatonfüred)

Az executive chef tulajdonossal üzemelő Neked Főztem formációk a Balaton északi-partjának siker sztorijai. A helyet az igazi balatoni vendéglátás szívvel-lélekkel jellemzi az étlapon pedig tökéletes egyensúlyban szerepelnek egymás mellett a közönség kedvencek, mint a juhtúrós sztrapacska malacpörkölttel vagy a bécsi szelet és a gourmet fogások, mint a lazacpisztráng gravlax petrezselyempiskótával.