Gyermekek hete online formában

A Pannon Egyetem hallgatói önkéntes szervezete, a CoolLaunch, a Nemzetközi Hét sikere után újabb tematikus héttel készült, ezúttal a gyermekeket és a gyermeket nevelő szülőket szólítják meg. Az új program Gyermekek Hete néven, még online formában, videókon keresztül került megrendezésre. 2020. május 25. és május 31. között. A program jeles nappal indult, és jeles nappal, a gyermeknappal zárul.

Május 25-én az eltűnt gyermekek napján a CoolLaunch is a témához kapcsolódó tartalmakkal készült. A Kabóca Bábszínház színművésze, Berta Csongor egy megható előadással hívta fel figyelmünket az eltűnt gyermekek helyzetére.

A hét során többek között lesz szó a gyermekkori többnyelvűségről. A témát egy gyermekkora óta különböző nyelveket tanuló fiatal lánnyal készített interjún keresztül ismerhetik meg a nézők.
A gyerekek és fiatalok rajzpályázaton alkothatják újra Veszprém ikonikus épületét, a húszemeletest, a veszprémi Slam Poetry Klub pedig egy tiniknek szóló előadással készült.

A veszprémi kórház gyermekgyógyászati centrumának hat fiatal orvosával gyermekelsősegély sorozat is látható lesz, melynek témái a gyakori nyári gyermekbalesetekre épülnek. Az orvosok segítik a szülőket abban, hogy egy-egy helyzetben mi az azonnali teendő, mikor kell orvoshoz fordulni, és arról is beszélnek, hogy egy adott balesetet követően milyen ellátásban részesülnek a kisbetegek.

A gyermekorvosokkal történő összefogás oka az, hogy a CoolLaunch a Gyermekek Hete során folyamatosan gyűjt a veszprémi Bébi Koraszülött Mentő Alapítványnak. Az adakozni vágyók nem csak közvetlenül pénzadománnyal segíthetik az alapítványt. A MAKMOISELLE Pékség ugyanis felajánlotta, hogy új, Happy Berry nevű croissant-juk minden eladott darabja után 50 Ft-tal támogatja az alapítványt.
Az esemény fővédnöke Dr. Navracsics Tibor, a Veszprém-Balaton 2023. Európa Kulturális Fővárosa programért felelős kormánybiztos, a sztárnagykövet pedig Lékai-Kiss Ramóna színésznő, aki a hét során több alkalommal is videóbejegyzéseken keresztül szól majd a Gyermekek Hete iránt érdeklődőkhöz. Mesél majd gyermekkori történeteket, üzen a mai fiatalságnak, és ő is megemlékezik az eltűnt gyermekekről.


Forrás és kép: CoolLaunch

Kapcsolódó

Eljött a vízparti mobilházak kora

Ahányan vagyunk annyiféleképpen szeretünk nyaralni, és annyiféle igényünk is van a szállásunkat illetően. A
Elolvasom

3+1 kutyás strand a Balaton-parton, amit a kiskedvenced imádni fog

Elég döcögősen, de végül csak beindult ez a nyár is. A tikkasztó hőmérséklet még az embereket is próbára te
Elolvasom

Komolyzenei koncertek kezdődnek a Vaszary villában vasárnaptól

A klasszikus zene kedvelőinek örömére idén is a balatonfüredi Vaszary villa ad otthont az Érdi Tamás zongor
Elolvasom