Ha a Balatonnál messzebbre vágysz, irány Mauritius!

Ha a Balatonnál messzebbre vágysz, irány Mauritius!

Tény, hogy az Indiai-óceán parányi szigete nem épp a szomszédban van. Ha viszont a Balatonnál messzebbre vágysz és egy igazán egzotikus helyre szeretnél utazni, akkor Mauritius a lehető legjobb választás, itt ugyanis életre szóló élményeket gyűjthetsz.

Egy csodálatos trópusi szigetet képzelj el magad elé, fehér homokkal borított partokkal, különleges természeti képződményekkel és más „bakancslistás” látnivalókkal. Pihenés, felfedezés, kaland, lélegzetelállító látvány – ezt kínálja Számodra a Mauritius utazás.

Port Louis 

A Mauritus utazás során kihagyhatatlan program a főváros, Port Louise meglátogatása. Ugyanúgy, ahogy maga a sziget, a város is nagyon sokszínű és izgalmas. A régi házak, utak, illetve középületek előtt híres történelmi alakokat ábrázoló szobrokkal is találkozhatsz, amik különleges hangulatúvá varázsolják a sétádat. Mindenképp érdemes meglátogatni a Government House-t, a Mauritius múzeumot, a Történelmi múzeumot és a Reference könyvtárat. Ha pedig megéhezel közben, akkor bátran engedj a helyi illatok csábításának! Természetesen vásárlásra is nyílik lehetőség, a fővárosi piacon például különleges fűszereket, gyümölcsöket, halakat, illetve kagylót is beszerezhetsz. 

Hétszínű föld 

Itt található a csodás Colored-Earth, azaz a hétszínű föld, ami szintén kihagyhatatlan látnivaló. A különböző színek megjelenése a metál-oxidoknak köszönhető. Ez a rendkívül izgalmas talajképződmény teljes mértékben természetes és egyedülálló jelenség. Bár nemcsak itt találkozhatsz vele a Mauritius utazás során, hanem más helyszíneken is, de itt a legszebb. 

Grand Baie tengerpart 

A szigeten nemcsak városnéző sétát tehetsz és csodás természeti látnivalókban gyönyörködhetsz, hanem elnyújtózva a tengerparton pihenhetsz is. Erre az egyik legalkalmasabb hely Grand Baie tengerpartja, ahol minden megtalálható, ami egy tökéletes kikapcsolódáshoz kell. Ha pedig készen állsz egy kis aktív tevékenységre is, akkor búvárkodhatsz is és felfedezheted a csodaszép korallokat, amik különleges színekben pompáznak.

Kapcsolódó

Hőszivattyúk, a hatékony fűtő- és hűtőrendszerek

A hőszivattyúk jelentik a hűtő- és fűtőrendszerek jelenét és jövőjét. Rendkívül hatékonyan és takarékosan k
Elolvasom

Hogyan forradalmasítja a vonalkódolvasó az adatgyűjtést?

Az elmúlt évtizedekben egyre elterjedtebbé váltak a vonalkódolvasó készülékek, amikkel a munka hatékonysága
Elolvasom

Tippek az előszoba tervezéséhez

Amikor nekilátunk az előszobánk tervezésének, gondoljunk a térre úgy, mint bármely más helyiségre! Ez nem e
Elolvasom