Hal és bor a parton – Négynapos fesztivál kezdődik Balatonfüreden

A környék legnevesebb pincészetei közül is jó páran képviseltetik magukat a rendezvényen.

Bor, zene, gasztronómia. Igazi fesztiváli hangulat a parton. Újra Balatoni Hal- és Borünnep a sétányon, ahol ezúttal is a legjobb helyi borok kóstolhatók majd. A szabadtéri nagyszínpadon minden nap koncertek – írja a balatonfured.hu.

Idén május 17-20. között rendezik meg a Balatoni Hal- és Borünnepet, amely tulajdonképpen a város szezonnyitó gasztronómiai fesztiválja. A Tagore sétány nagyszínpadán minden este zene lesz, fellép a Happy Dixieland Band, a Katáng zenekar, a Füred Dixieland Band, a Bla bla bla zenekar és érdekesnek ígérkezik a Bartók Béla Férfikar Esszencia című, a bor tematikához illeszkedő könnyed koncertje is.

A fesztiválon ott lesz boraival a napokban negyedszer az év füredi bortermelőjének választott, a város borát is adó Kálmán József, az Arias Szőlőbirtok vezetője. A díj történetében eddig csak idősebb Figula Mihály tudta négyszer elnyerni az év füredi szőlősgazdája díjat, ő 1996-99 között zsinórban szerezte meg a kitüntető címet.

Kitelepül a sétányra még a Balogh-, a Figula-, a Gyukli-, a Koczor-, a Koronczai-, a Lázár pincészet, a Szabó és Fia-, a Zelna-, illetve a Lídia borászat. A Füredi Halas, a Spicc Bisztro és a Garabonciás Csemege pedig finom falatokkal várja a vendégeket.

A gyerekek sem fognak unatkozni, amíg a szülők bort kóstolnak, addig több program közül választhatnak maguknak elfoglaltságot. Lesz táncház, mesekocsi színház, játszópark és játéktár, sőt külön nekik horgászversenyt is szerveznek.

A fesztivál május 17-én, pénteken délben kezdődik, aztán minden nap 10-24 óra között lesz látogatható.


Forrás: balatonfured.hu

Kapcsolódó

Jön az év legnagyobb Kéknyelű kóstolója Badacsonyban

A Badacsony Szőlőhegyért Egyesület, a MATE Szőlészeti és Borászati Intézet Badacsonyi Kutató Állomása és a
Elolvasom

Nyári programokkal várja a közönséget a Thália Színház Salföldön

Nyári eseménysorozatot szervez a Thália Színház Salföldön: 47 programmal, köztük kamaraelőadásokkal, konce
Elolvasom

Megújult az Esterházy-kastély Balatonfüreden

Az épület falai közt megnyílt tárlat egy régmúlt kor füredi nyaraiba enged bepillantást. - - Több, mi
Elolvasom