Hamarosan szülsz? Ezek legyenek nálad a kórházi csomagban!

A nagy napra nemcsak lélekben kell felkészülni, hanem céltudatosan, átgondoltan össze kell állítani a kórházi csomagot is, amit magunkkal viszünk. Hogy mi kerüljön bele a táskába? Mi összegyűjtöttük a fontosabb dolgokat.

A kismamák kórházi csomagja

Először is azt gondold át, neked mire lesz szükséged a benntartózkodás alatt! Biztosan kell egy kisebb válltáska, amibe a legfontosabb dolgok kerülnek. A hivatalos iratokon kívül rakj ide tollat, papírt, zsebkendőt, kézfertőtlenítőt és maszkot is!

A kapcsolattartáshoz használt mobiltelefon töltőjét se felejtsd el, és jól fog jönni egy fülhallgató is. A kézipoggyászodba tehetsz még könyvet, valamilyen édességet, szőlőcukrot, vitaminokat, de olyan apróságokról se feledkezz meg, mint a hajgumi vagy a körömvágó csipesz!

A bőröndbe kerülnek a nagyobb tárgyak, legelőször is a ruháid: köntösre, papucsra mindenképp szükséged lesz, és az elöl gombolós hálóinget is érdemes már az elején bepakolni.

A szülés utáni állapotodra is gondolni kell, tehát csomagolj magadnak szülés utáni bugyit, szoptatós melltartót a hozzá tartozó betéttel, bimbóvédő krémet, gátvédő párnát. A higiéniai felszerelésben törölköző, tusfürdő, sampon, fésű és egy tekercs toalettpapír is legyen a fogkefe és fogkrém mellett! 

Mire lesz szüksége az újszülöttnek?

A babánkról való gondoskodás már a kórházban elkezdődik, és mivel minden szülő a lehető legjobb dolgot szeretné megadni gyermekének, természetes, hogy a kórházba való babaholmikat is gondosan fogod összeválogatni.

A kisbaba számára több ruhácskát is tegyél, de egy különösen szépet is, amiben majd fotózni fogják az első napokban. Kis sapka, kesztyű is kell még az újszülöttnek, no meg persze babatakaró, hogy meg ne fázzon. Jó, ha van nálad az eldobható pelenkán kívül textilpelenka is, és hozzá puha pelenkázólap, továbbá egy nagyobb méretű kifogó.

Ha nem tudod, mi mindenre lehet még szükség, nézz szét a neten a bababoltok kínálatában, hogy ötletet meríts! A Baby Lion babatermékei között például az etetéshez és sterilizáláshoz való kiegészítőket is találsz, és kiválaszthatod gyermeked első játékait is. A hazamenetelhez szükséges babahordozókat is beszerezheted a weboldalukon.

A legfontosabb, hogy ne idegeskedj semmin, a párod, a családod a szülés után is be tudja vinni a kórházba, ha valami otthon maradt.

Mire figyeljünk még a kórházi csomag összeállításakor?

Már a 30. hétben kezdj el bepakolni, ne halaszd az utolsó pillanatra! A te kényelmed is ugyanolyan fontos, mint a babáé, így szoptatós párnát vagy ölelős párnát is nyugodtan vigyél magaddal! Hogy bent mindent könnyedén megtalálj, csoportosítsd a tárgyakat, használd a táska különböző rekeszeit! Biztos, ami biztos, rakj be poharat, tányért, evőeszközt is a csomagba! Tejelválasztást fokozó tea vagy egy finom gyümölcstea is legyen nálad!

Relaxáláshoz, pihenéshez tölts le a telefonodra kellemes zenéket! Mentálisan is készülj fel a gyermek születésére, hogy egy boldog, kiegyensúlyozott anyuka fogadja őt ebben a világban!

Hirdetés

Kapcsolódó

Pályázatfigyelés – az aktuális lehetőségek egy helyen

Izgalmas időszak ez az elnyerhető pályázati támogatások tekintetében. Az elmúlt hét évben összesen nem írta
Elolvasom

Hirdetés

Költöztetés és raktározás egyben? Persze!

Vannak olyan esetek, amikor a költöztetés és a raktározás igénye kéz a kézben járnak. Ekkor érdemes olyan c
Elolvasom

Minek köszönhetik népszerűségüket a salátázók?

Bár a hagyományos éttermek, illetve a gyorséttermek népszerűsége továbbra is töretlen, a piacon az utóbbi é
Elolvasom