Hamvas Bélára emlékeznek Balatonfüreden

Hamvas Bélára emlékeznek a jövő hét végén Balatonfüreden. Az író, filozófus emlékét irodalmi szalonnal, rendhagyó irodalomórával, komolyzenei koncerttel idézik meg november 12. és 14. között – tájékoztatta pénteken az MTI-t a rendezvény főszervezője.

Cserép László elmondta, hogy a 21. Hamvas Napok Vajna Ádám költő rendhagyó, gimnáziumi irodalomórájával kezdődik, majd a Tagore sétányon magyarul és angolul “olvassák rá” a Hamvas-hársra az író Fák című esszéjének egy részletét. Ezt követően Bernard Adams műfordító tart előadást, majd az érdeklődők megismerkedhetnek az Új forrás folyóirat Hamvas Béláról szóló számával. Jász Attila főszerkesztővel és Várhegyi Miklós szerkesztővel Stamler Ábel vallástudós beszélget.
    

November 13-án, szombaton avatják a város új irodalmi szalonját a Vaszary Villa épületében, a szalon Szőcs Géza író, költő, politikus nevét viseli majd. Az esti hangversenyen Balázs János zongoraművész és a Mendelssohn Kamrazenekar Schumann és Liszt műveit adja elő.     

A rendezvény zárónapja irodalmi reggelivel kezdődik, amelyen magyar írók gasztronómiáról szóló művei hangzanak el, majd Szarvas József színművész vezetésével séta indul a Koloska-völgybe. Ezután Horváth Róbert vallásfilozófus és Laki Zoltán filozófus beszélgetését hallgathatják meg az érdeklődők, majd Ambrus Lajos író, borász beszélget Jásdi István és Figula Mihály borászokkal.

Forrás: mti.hu
Hirdetés

Kapcsolódó

Bővítik a balatonvilágosi Traubi gyárat

Megindult a balatonvilágosi Traubi gyár telephelyfejlesztési beruházása, melynek során egy új szerelőcsarno
Elolvasom

Hirdetés

Megkezdődött az énekesmadár-etetési szezon, de a Balaton vízimadarait ne etessük

Kezdetét vette a 132. országos énekesmadár-etetési szezon. Ennek kapcsán a Magyar Madártani és Természetvé
Elolvasom

Tarr Lajos munkáiból nyílt kiállítás Siófokon a művész születésének 100. évfordulóján

Kiállítás nyílt a siófoki Kálmán Imre Művelődési Központ galériájában Tarr Lajos festőművész születésének 1
Elolvasom