Helyek itthon, melyeknek gyógyító erőt tulajdonítanak

Helyek itthon, melyeknek gyógyító erőt tulajdonítanak

Az emberiség jó része hisz a természetfeletti erőkben, és emiatt egyes helyeknek hajlamos gyógyító, földöntúli erőt tulajdonítani. Nem kell elmennünk ezért a Stonehenge-ig vagy Mexikóba, hiszen hazánkban is számos spirituális helyszín található – ezek közül gyűjtött össze néhányat a Coloré.hu.

A Visegrádi-hegységben található a Föld szívcsakrájaként emlegetett Dobogókő, mely még nevét is a hozzá fűződő hiedelmekről kapta – a pontos helyszín egyébként, ahol a leginkább hallhatja a turista a bolygó „szívének dobogását” az a Ferenczy-szikla. Nemcsak erről híres egyébként ez a terület, hanem arról is, hogy hazánk egyik első turistaháza itt épült meg 1898-ban. Nem véletlen tehát az sem, hogy már ekkor is rendkívül népszerű volt a fővárosból idelátogatók körében.

Észak-Magyarországon kell keresnünk a következő misztikus helyet, konkrétan Bükkszentkereszten. A Boldogasszony kövéhez rengeteg zarándok látogat el a mai napig, de nemcsak a csodás gyógyulások miatt érdemes felkeresni a környéket, hiszen a néprajzi gyűjtemény, Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember gyógynövénykertje és a páratlan természeti látnivalók is megérnek egy hétvégét.

A Balaton-felvidék csodás látnivalóinak egyike, a jellegzetes mintázatú Hegyestű is a lista méltó tagja. A Zánkától nem messze található bazaltoszlopok sora valaha bánya volt, de a hetvenes években természetvédelmi területté nyilvánították. A munkálatoknak köszönhetően lett látható a különleges természet képződmény, ami egykor egy vulkán kürtője volt. Tetejéről csodás panoráma tárul az utazó elé, a túrázók pedig testi-lelki feltöltődésről számoltak be a Hegyestűn megpihenve.

További részletekért és hasonló helyekért kattints a Colore.hu cikkére.

Fotó: Indafotó/olzsi
Hirdetés

Kapcsolódó

Jelentős szállodafejlesztéssel készül Veszprém az Európa Kulturális Fővárosa programjaira

Csaknem egyharmadával bővülő, jó minőségű, új szállodaszoba várja Veszprémben az Európa Kulturális Fővárosá
Elolvasom

Hirdetés

Ki hitte volna? Jöhet az új lakópark a balatongyöröki golfpálya helyén

A panorámás golfpályát osztrák tulajdonosai, mint beépíthető telket árulják a világhálón, míg a helyiek a k
Elolvasom

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Fácános vár, Fonyód

Fonyód mindenképpen a déli part egyik turisztikai gócpontjának tekinthető. A város mai, modern inkarnációja
Elolvasom