Helyek itthon, melyeknek gyógyító erőt tulajdonítanak

Helyek itthon, melyeknek gyógyító erőt tulajdonítanak

Az emberiség jó része hisz a természetfeletti erőkben, és emiatt egyes helyeknek hajlamos gyógyító, földöntúli erőt tulajdonítani. Nem kell elmennünk ezért a Stonehenge-ig vagy Mexikóba, hiszen hazánkban is számos spirituális helyszín található – ezek közül gyűjtött össze néhányat a Coloré.hu.

A Visegrádi-hegységben található a Föld szívcsakrájaként emlegetett Dobogókő, mely még nevét is a hozzá fűződő hiedelmekről kapta – a pontos helyszín egyébként, ahol a leginkább hallhatja a turista a bolygó „szívének dobogását” az a Ferenczy-szikla. Nemcsak erről híres egyébként ez a terület, hanem arról is, hogy hazánk egyik első turistaháza itt épült meg 1898-ban. Nem véletlen tehát az sem, hogy már ekkor is rendkívül népszerű volt a fővárosból idelátogatók körében.

Észak-Magyarországon kell keresnünk a következő misztikus helyet, konkrétan Bükkszentkereszten. A Boldogasszony kövéhez rengeteg zarándok látogat el a mai napig, de nemcsak a csodás gyógyulások miatt érdemes felkeresni a környéket, hiszen a néprajzi gyűjtemény, Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember gyógynövénykertje és a páratlan természeti látnivalók is megérnek egy hétvégét.

A Balaton-felvidék csodás látnivalóinak egyike, a jellegzetes mintázatú Hegyestű is a lista méltó tagja. A Zánkától nem messze található bazaltoszlopok sora valaha bánya volt, de a hetvenes években természetvédelmi területté nyilvánították. A munkálatoknak köszönhetően lett látható a különleges természet képződmény, ami egykor egy vulkán kürtője volt. Tetejéről csodás panoráma tárul az utazó elé, a túrázók pedig testi-lelki feltöltődésről számoltak be a Hegyestűn megpihenve.

További részletekért és hasonló helyekért kattints a Colore.hu cikkére.

Fotó: Indafotó/olzsi

Kapcsolódó

Sok helyen drágulnak a strandbelépők is

Múlt héten már volt, hogy 30 fok fölé is kúszott a hőmérő higanyszála és rohamosan közeledik a strandszezon
Elolvasom

Sport, zene és a bor lesznek a hét kulturális alappillérei

Kultúrából ezen a héten sem lesz hiány. Koncertek, színház és előadás egyaránt részeit képezik a palettának
Elolvasom

Letartóztatták a marihuánával kereskedő fiatalokat

A Kaposvári Járási Ügyészség indítványt tett annak a két Balaton-parti fiatalnak a letartóztatására, akik h
Elolvasom