Hét országgal köti össze a Balaton-partot a FlixBus a nyári szezonban

Hét országgal köti össze a Balaton-partot a FlixBus a nyári szezonban

A szezon közeledtével bővíti a Balatont érintő összeköttetések számát a FlixBus. A globális mobilitási szolgáltató idén hét országgal kapcsolja össze az ország legnagyobb tavát. Május 26-tól Németországból is menetrend szerinti éjszakai járatok érkeznek, Berlinből és Drezdából közvetlenül lehet utazni Siófokra.

Az idei tavaszi-nyári szezonban Németország mellett Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Szlovénia, Olaszország és Horvátország több városa is közvetlen távolsági buszos kapcsolatban lesz a Balatonnal.

„Budapest mellett a nyári időszakban a Balaton-part az egyik legvonzóbb úti cél Magyarországon. A FlixBus járatainak köszönhetően számos európai országból egyszerű, környezetbarát és megfizethető utazási lehetőség áll rendelkezésére azoknak, akik itt szeretnének lazítani. Hiszünk abban, hogy a jó közösségi közlekedési összeköttetés nagyban hozzájárul az ország turisztikai vonzerejének növeléséhez, azon dolgozunk, hogy a főváros mellett egyre több vidéki állomást is európai hálózatunkba kapcsoljunk.”

– mondta el Toropila-Vakula Zsófia üzletfejlesztési menedzser.

A siófoki összeköttetések nemcsak az ide utazó turistáknak kedveznek, a menetrend szerinti járatok a helyieknek is számos kedvelt úti célra könnyítik meg az eljutást. A legközelebbi desztináció a FlixBus hálózatában Maribor, ahova kevesebb mint három óra alatt érnek el a zöld buszok. Mind a horvát, mind az olasz tengerpartra el lehet jutni átszállás nélkül a nyaralószezonban a Balaton déli partjáról, Észak-Dalmácia városai – például Zadar, Vodice, Trogir vagy Split – mellett hat óra alatt az olasz tengerparton fekvő Triesztet is elérhetik a Siófokon felszálló utasok, ez a legközelebbi tengerparti célállomás. Azok akik a vízpartól inkább a hegyekbe vágynak, kevesebb mint hat óra alatt az Alacsony-Tátrában, Donovalyban lehetnek távolsági busszal.

Idén már kilenc magyar város van a FlixBus európai hálózatában

A FlixBus magyarországi piacra lépése óta a kontinens fontos csomópontjává fejlesztette Budapestet, jelenleg több mint tíz országba indulnak közvetlen buszok Budapest Népliget megállóból, egy átszállással pedig további úti célok érhetők el Európa-szerte. Népliget buszmegállón kívül a fővárosiak Kelenföldről, a Mexikói útról és a Liszt Ferenc Repülőtérről is tudnak utazni.

Budapest mellett az elmúlt években számos további magyar város is a FlixBus hálózatának részévé vált, jelenleg a vidéki városok közül Siófokról érhető el a legtöbb ország közvetlenül. Győrből hat országba, a szomszédos Ausztria és Szlovákia mellett Lengyelországba és Franciaországba is indulnak buszok. Szegedről is évek óta szállít utasokat a zöld mobilitási cég, idén tavasszal már öt országba, például Csehországba és Romániába. Nyíregyháza a Magyarországot Kárpátaljával összekötő buszok megállója, a FlixBus jelenleg is biztosít szolgáltatást ezen az útirányon. A főszezon közeledtével visszatérnek a Miskolcról induló járatok is, a borsodi megyeszékhelyről Lengyelországba és Szlovákiába lehet utazni. A tavaszi-nyári menetrendben Pécsről és Harkányból is elérhetők összeköttetések több horvát, szlovák és cseh városba. Sopron teljesen újonnan került fel a FlixBus térképére idén tavasszal, innen jelenleg három országba, Ausztriába, Csehországba és Németországba kínál közösségi közlekedési lehetőséget a zöld buszszolgáltató.

Új magyar buszpartner csatlakozik a FlixBus-hoz

A FlixBus üzleti modelljének lényege, hogy helyi buszpartnerekkel együttműködve ötvözi a piaci tapasztalatot és tradíciót a modern technológiai megoldásokkal. A partnerek gondoskodnak a járatok napi üzemeltetéséről, míg a FlixBus a digitalizációért, a hálózatfejlesztésért, a buszok megtöltéséért és az egységes minőség biztosításáért felel. A vállalat magyar kkv-kal is évek óta együttműködik. Az Infinitours Kft. és a Five Stars Bt. mellett idén tavasszal egy új cég, a HCC Kft. is csatlakozott a partnerek közé. Az idén harminc éves, több mint negyven főt foglalkoztató családi vállalkozás korábban charter és dolgozói járatokat biztosított, a FlixBus-szal közösen indította el első menetrend szerinti járatát.

„Nagy örömmel és pozitív várakozással tekintünk a FlixBus-szal való együttműködésre, mert azt látjuk, hogy a világ turizmusában egyre inkább az egyéni utazások felé tolódik a hangsúly. Büszkék vagyunk, hogy egy olyan globális mobilitási szereplő partnereként üzemeltethetünk nemzetközi menetrend szerinti járatokat, mint a FlixBus. Ez az együttműködés kiváló lehetőséget ad arra, hogy a korábbiaktól eltérő területen is bizonyítsunk. Cégünk mindig utasaink legmagasabb színvonalú, legpontosabb és legbiztonságosabb kiszolgálását helyezte a fókuszba, a menetrend szerinti járatok üzemeltetése pedig épp ezt követeli meg.”

– mondta el Kulcsár Imre, a HCC Kft. ügyvezető igazgatója.

Kapcsolódó

Augusztusban hömbölög az első Telek fesztivál Veszprém határában

Nagy fába vágta a fejszéjét a veszprémi Terem bár csapata és (szub)kulturális holdudvara. Augusztus 8 és 11
Elolvasom

A Balaton kapuja: Kenese Bay Garden Resort & Conference Hotel

Megnyitotta kapuit a saját kikötővel, partszakasszal és stranddal megálmodott Kenese Bay Garden Resort &
Elolvasom

Lakatos Márk idén is Fashion Show-val készül a Soundra

A divattervező ismét divatshowkkal készül a Heineken Balaton Soundra, de idén, a kifutón felvonuló márkákk
Elolvasom