Hihetetlen! Mutatjuk mekkora drágulás várható a Balatonon az idén

Hihetetlen! Mutatjuk mekkora drágulás várható a Balatonon az idén

8-9 százalékos emelkedés várható a strandbelépők árait illetően, a büfék és partmenti éttermek pedig akár 20-30 százalékkal is növelhetik az áraikat a tavalyi évhez képest – derült ki az ATV Híradó riportjából.

Már javában készülnek az idei szezonra a balatoni településeken működő strandok. A legtöbb helyen nyár elején még nem változnak az árak. Utána viszont elkerülhetetlen az emelés. Balatongyörök polgármestere azt mondta, ez június 30-ig biztos, hogy így fog maradni minden településen, hiszen a törvény eddig az időpontig korlátozza a településeknek a díj módosítását. Utána viszont Biró Róbert szerint biztos, hogy hozzá kell nyúlni az árakhoz, de ez valószínűleg 8-9 százalék körüli módosítást jelent minden településen.

“Június végéig kitart még a vészhelyzet meghosszabbítása, ezért addig nem történik változás a belépőjegyek árában. Előreláthatólag egy kis áremelésre fog sor kerülni, amely az infláció alatt fog maradni” – mondta el Vinczéné Polgár Andrea, a Keszthelyi Városi Strand vezetőhelyettese.

A vendéglátósok azonban ennél nagyobb áremelésre készülnek. Az étlapokon 20-30 százalékkal magasabb árak lesznek. Ez pedig azt is jelenti, hogy ezer forint alatt egy sima lángost aligha lehet megúszni. De lehet, hogy a nyár végére még tovább nőnek az árak.

Bálint Norbert üzletvezető elmondta, hogy 1400 forintos sajtos-tejfölös lángos árat próbálnak meghatározni, hogy azért megfizethető legyen. Ha nagyobb emelkedések jönnek a szezon alatt, akkor ezen még muszáj lesz emelni – tette hozzá.

A fagyiért is többet kell majd fizetni, mert az alapanyagárak itt is jelentősen emelkedtek. Buzási Balázs fagylaltárus felidézte, hogy 5 deka fölötti gombócot tavaly 400 forintért adtak, idén 450 lett az ára. Mint fogalmazott, hallottak rossz híreket, hogy ha lekerül az üzemanyagról az ársapka, akkor további áremelkedések várhatók.

A balatoni büfések azt mondják: ha tudják, akkor megpróbálják a szezon közben az áraikat nem változtatni. Ezért tárgyalnak a beszállítókkal is, hogy ők is vállaljanak részt a drágulás okozta veszteségekből.Forrás: ATV
Fotó: Cookpad receptek / Youtube

Kapcsolódó

Rick Astley ismét érkezik a Paloznaki Jazzpiknikre

Többek között a Thievery Corporation, a Dirty Loops, az Incognito és Nik West is tiszteletét teszi a követk
Elolvasom

Tovább hevül az ünnepi láz a héten

A karácsonyváró hangulat tovább fokozódik, ami tisztán észrevehető a hét programkínálatán is. Idén motorral
Elolvasom

A Pannon Egyetem lesz a 2023-as EFOTT fesztivál házigazdája

A Pannon Egyetem lesz a 2023-as EFOTT házigazdája. Mivel az egyetem székhelye, Veszprém Európa Kulturális
Elolvasom