Elmarad a Nemzeti Regatta, de nyithatnak a vitorlás kikötők

Elmarad a Nemzeti Regatta, de nyithatnak a vitorlás kikötők

A Balatoni Hajózási Zrt. közleménye szerint idén elmarad a „Nemzeti Regatta – Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválja” a koronavírus miatt kialakult szituáció okán. Viszont a hajózási társaság arról is tájékoztatott hírlevelében, hogy a kezelésük alatt álló vitorláskikötők, jelenleg úgy tűnik, hogy kinyithatnak március 30-án.

A koronavírus járvány miatt kialakult helyzetre való tekintettel nekünk is meg kellett hozni azt sajnálatos döntést, hogy az eredeti tervek szerint 2020. június 6-7-én Siófokon megtartandó rendezvényt töröljük – olvasható a Balatoni Hajózási Zrt, az idei Nemzeti Regattával kapcsolatos döntését a rendezvény honlapján.  Indoklásban azt írják: “Tesszük mindezt felelősségteljesen valamennyi résztvevő és kilátogató néző, valamint a szervezésben, lebonyolításban érintett munkatársaink egészségének védelme érdekében!”

A Balatoni Hajózási Zrt. arról is tájékoztat a vitorláskikötőhely bérlőknek szóló hírlevelében, hogy  a koronavírus magyarországi megjelenésére való tekintettel  a BAHART Ügyfélközpontban a személyes ügyfélfogadás átmenetileg szünetel. Kérik, hogy az ügyintézésben a telefonos és az e-mailes kommunikációt szíveskedjenek választani.

Közölték továbbá, hogy a 2020. március 23-án ismert információik alapján a vitorláskikötőik 2020. március 30-án (hétfő) megnyitnak – írja a hirbalaton.hu.

“Amennyiben időközben bármilyen központi, kormányzati intézkedés ezzel ellentétes helyzetet eredményezne, akkor haladéktalanul tájékoztatjuk Tisztelt Bérlőinket!” – áll a közlésben.

Hozzáteszik: bár a szolgáltatást egyelőre – fokozott biztonsági intézkedések mellett – biztosítják, felhívják a figyelmet, hogy a megbetegedés megelőzésének leghatékonyabb módja, hogy aki teheti otthon marad!

Fotó: programturizmus.hu

Kapcsolódó

Civilek fogtak össze, hogy a siófoki mentősöknek jusson cipőre

A siófoki mentősök nagy népszerűségnek örvendenek a helyiek körében. - - Civilek igyekeznek összedobni
Elolvasom

Civilek tiltakoztak Tihanyban egy gyanús hulladékkezelési ügy kapcsán

Tihanyi civilek tartottak demonstrációt a hétvégén miután fény derült rá, hogy a település vezetése korábba
Elolvasom

Különleges új programokkal várja a látogatókat a tavaszi szünettől a Folly Arborétum

A húsvéti hosszú hétvégén debütál a nyomozós kerti játék és az ingyenes, gyerekeknek szóló Folly matiné. -
Elolvasom