Hogyan harmonizáljuk a vizet és a jóga gyakorlatokat?

Hogyan harmonizáljuk a vizet és a jóga gyakorlatokat?

A SUP túlmutat az egyszerű evezésen, hiszen jótékonyan hat a mentális egészségünkre is. A SUP és a jóga harmonikus fúziója hatalmas népszerűségre tett szert azok körében, akik a nyugalmat a fizikai kihívással szeretnék párosítani. A jóga és a SUP szoros kapcsolódásának lehetőségét tárjuk most fel és megnézzük, hogy mire érdemes odafigyelni.

A deszka kiválasztása

A megfelelő SUP kiválasztása kiemelkedő fontosságú, ha sikeresen szeretnénk venni az akadályokat. Jógázáshoz válasszunk stabil és széles deszkát. Gyakorta a felfújható változat jelenti a megoldást, hiszen szilárd alapot biztosítanak a jógapózok elvégzéséhez. A szélesebb deszka sokkal nagyobb egyensúlyt biztosít és a jógázók sokkal könnyebben tudnak váltani a pózok között.

Horgony

Ma már a kiegészítők között megtalálhatjuk a horgonyokat is, amelyek stabilitást biztosítanak a jógagyakorlatok végzése közben. Ez különösen a nyílt vízben vagy enyhe áramlással rendelkező folyókon lehet fontos. A homokzsákoktól kezdve, egészen a speciális horgonyokig, sokféle megoldás közül választhatunk. Rögzítsük megfelelően a horgonyt, hogy zavartalan jógaélményben lehessen részünk.

Alapvető felszerelés

Az alapvető felszerelések mellett, mint például a SUP evező, a jógához szükséges felszereléseket is be kell szereznünk. Ilyen a kiváló minőségű csúszásmentes jógamatrac, amit kifejezetten a vízi tevékenységhez terveztek és a gyorsan száradó ruházat is. Nyáron a naptej és a kalap se maradjon el, hiszen ezek elengedhetetlenek a nap elleni védekezésben.

Evezési technika elsajátítása

Ahhoz, hogy a jógapózok között zökkenőmentes legyen az átmenet, mindenképpen el kell sajátítani a hatékony evezéstechnikát. Laza és erős lökések mellett is gyakoroljuk, hogy minimalizáljuk az esések kockázatát. Kísérletezzünk állva, térdelve és ülve is, hogy minden helyzetet jól le tudjunk majd reagálni.

Pózok

Mindig az alap pózok elsajátításával kezdjünk, ami megadja majd nekünk a kellő magabiztosságot. Ha ezzel már megvagyunk, akkor jöhetnek az ülő és térdeplő pózok is. Mindig fokozatosan haladjunk a nagyobb kihívást jelentő pózok felé. A jógapózokat fokozatosan gyakoroljuk be, így az órákon már biztosan nem lesz semmilyen problémánk. Ahogy növekszik az önbizalmunk, úgy vezessük be az álló pózokat is. Mindig válasszunk olyan mozdulatokat, amelyek kihívást jelentenek a SUP deszkán való jóga során.

Kapcsolódó

Július végén rendezik a hetedik Balaton-átevezést

Július 27-én rendezik meg a hetedik Hervis Balaton-átevezést, amelynek résztvevői kajakkal, kenuval, SUP-p
Elolvasom

E-bike-akkumulátor a gondtalan suhanáshoz

Az elektromos kerékpárok egyre felkapottabbak, ami nem is a véletlen műve, hiszen remek lehetőséget nyújtan
Elolvasom

Versenyszintű horgászat? Ezeket az eszközöket ne hagyd otthon!

A horgászat egyesek számára kellemes kikapcsolódás, relaxáció, mások számára viszont téttel jár. A versenys
Elolvasom