Hogyan növelhető hatékonyan egy használt autó értéke eladás előtt?

Hogyan növelhető hatékonyan egy használt autó értéke eladás előtt?

Használtautó vásárlása előtt sok olyan dolog van, amire érdemes odafigyelni. Ha ugyanis tapasztalatlanul vágunk neki a dolognak, könnyen lyukra futhatunk, ami nemcsak bosszantó, de hosszabb távon a pénztárcánk is bánja.

Most mutatunk néhány dolgot, amikre használt gépkocsink eladása vagy épp használt jármű vásárlása előtt érdemes odafigyelni. És pár trükköt is, melyet a kereskedők is alkalmaznak annak érdekében, hogy az eladásra kínált autók értékét növeljék.

Egyszerűbb lett a dolgunk, ha használt gépkocsit szeretnénk vásárolni

Használt jármű vásárlása során fontos, hogy ne csak a külsőre koncentráljunk. A szép fényezés, a tiszta belső és az új autószőnyeg önmagában még nem minden. Fontos, hogy a látszólagos apróságokra is odafigyeljünk, hiszen, ahogy a mondás is tartja, az ördög a részletekben rejlik.

Szerencsére ma már szigorú szabályok vonatkoznak az autókereskedőkre, így nem jellemzők az olyan dolgok, mint a kilométerórákkal való trükközés. Az esztétikai és műszaki állapot alapos ellenőrzésére azonban érdemes továbbra is nagy hangsúlyt fektetni.

Mit tanulhatunk a használt autó kereskedőktől?

Amikor megunt autónkat egy kereskedő megvásárolja, a jármű először átesik egy műszaki, majd egy esztétikai ellenőrzésen. Egy piszkos vagy bármilyen szempontból hibás autót jóval olcsóbban vesznek át, mint egy jól karbantartott modellt.

Ezután az értéknövelés szempontjából fontos munkálatok következnek. Ez magába foglalja a teljes körű takarítást, szükség esetén a kárpit mélytisztítását is, mely a piszok mellett segít megszabadulni a dohányfüsttől és az egyéb kellemetlen szagoktól is.

Bizonyos esetekben sor kerülhet egyes alkatrészek és kiegészítők cseréjére is. Egy új könyöklő, egy tiszta autószőnyeg vagy egy friss váltószoknya csodákra lehet képes, és annak ellenére is nagyban növelhetik az adott jármű értékét, hogy apróságnak tűnnek.

Csakúgy, mint például a kapcsológombok cseréje, amelyről sok autótulajdonos nem is tudja, hogy megoldható. Pedig a megfelelő helyről ma már minden autótípushoz megtalálhatjuk a megfelelő kapcsológombokat. Sőt, akár komplett kapcsoló panelek is rendelkezésünkre állnak. Hasonlóan jó ötlet lehet továbbá eladás előtt az elöregedett autókulcs cseréje is.

Mit tegyünk tehát, ha eladás előtt növelni szeretnénk autónk értékét?

Ha szeretnénk kihozni használt gépkocsinkból a maximumot, eladás előtt érdemes időt és energiát fordítani az esztétikai és mechanikai részletek ellenőrzésére, szükség esetén a felújításukra is. Ezek a dolgok elsőre apróságnak tűnhetnek, azonban egy kisebb befektetés után képesek lehetnek nagyban növelni az adott jármű értékét.

A felújításhoz szükséges kiegészítők ma már könnyen beszerezhetők, például a Peppi webáruházából. Innen néhány kattintással mi is megrendelhetjük az autónk rendbetételéhez szükséges elemeket, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a lehető legjobb áron sikerüljön túladni a megunt járművön.

Kapcsolódó

Miért keresik annyian a kisebb kanapékat?

Ha a kanapé szót meghalljuk, akkor a nappali központi bútora jut eszünkbe – termetes méretével, impozáns ki
Elolvasom

Hasznosítható-e a mobilház nyaralási, illetve turisztikai szempontból?

Ezúttal két irányból is megpróbálunk közeledni voltaképpen ugyanahhoz a kérdéshez: milyen formában élvezhet
Elolvasom

A Balaton kapuja: Kenese Bay Garden Resort & Conference Hotel

Megnyitotta kapuit a saját kikötővel, partszakasszal és stranddal megálmodott Kenese Bay Garden Resort &
Elolvasom