Így történik a bútorok szakszerű költöztetése

Így történik a bútorok szakszerű költöztetése

A költözés során minden holmit össze kell pakolni és a lehető leghelytakarékosabb módon elhelyezni, hogy a szállító járművön minél kevesebb helyet foglaljon el. Ehhez azonban, ha lehetséges, akkor a bútorokat lapra kell szerelni, ez azonban igényel némi kézügyességet, valamint az összeszerelésre is figyelni kell. Az alkatrészeket és a többi dolgot pedig strapabíró költöztetődobozokba érdemes beletenni.

Ahhoz, hogy a költözés zökkenőmentesen, gyorsan menjen, valamint az új helyen is könnyen helyreállítható legyen a berendezés, érdemes elolvasni cikkünket, melyben sok hasznos tippet adunk. 

Dobozolás és csomagolóanyagok

A költöztetés során sok apróságra kell figyelnünk, a Promove azt ajánlja, hogy válassz olyan költöztető céget, aki a bútorszállítás előtt a bútorok szerelésében és a dobozolásban is tud segíteni, ha szeretnéd. A bútorok a szállítás során könnyen sérülhetnek, valamint a helytelenül becsomagolt tárgyak a kátyús utakon elmozdulhatnak a helyükről és esetleg más dolgunkban is kárt tehetnek. Nagy gondossággal kell tehát eljárni a csomagolás során, hogy a célállomáson lepakolva semmilyen kárral ne szembesüljünk. 

Bútorok szét- és összeszerelése a költözés miatt

A szállítás előtt a bútorok nagy részét szét kell szerelni, mivel vagy nem tudnák kivinni az ajtón, esetleg nem férne fel az autóra, vagy pedig a gyenge minősége miatt a rázkódás következtében akár szét is eshetne. A nagy méretű kanapét szintén szét kell szerelni, mindez pedig némi szakértelmet, valamint fizikai erőt igényel.

Sokan el tudják végezni a szétszerelést, azonban az új lakásban tanácstalanul állnak a darabokban heverő bútorok felett, valamint a csavarokat sem találják. Ha úgy érzed, hogy a home made nem a te asztalod, akkor jobban jársz, ha ezeket a feladatokat rábízod a költöztető cégre, akik szakavatott módon, nagy gyakorlattal rendelkezve gyorsan szét- és összeszerelik bútoraidat, így nem kell emiatt plusz egy hét szabadságot kivenned.

Hasznos tippek a költözéshez

  • Csak jó minőségű dobozba pakolj, és vegyél elegendő mennyiséget belőle.
  • Ne terheld túl a dobozt, érdemes elosztani a nehéz dolgokat és vegyesen tenni, minden dobozban legyen valamilyen nehéz tárgy, felette pedig egy könnyebb.
  • Zárj le minden dobozt, ne lógjon ki belőle semmi, így a dobozok egymásra pakolhatók és nem fognak kiszakadni, kiborulni.
  • Minden dobozt címkézz fel. Írd rá azt, hogy mi van benne, illetve azt, hogy melyik helyiségbe tegyék le a szállítók.
  • A dobozokat meg is számozhatod, így a költözés végén elegendő a számok alapján ellenőrizni.
  • A növényeidet tartsd szárazon, így egyrészt a súlyuk is könnyebb, másrészt pedig nem fog a dolgaidra sáros-vizes szennyeződés folyni. Ha nagy növényeid vannak, akkor kérj nyugodtan segítséget a csomagoláshoz.

Ha odafigyelsz ezekre az aprónak tűnő, azonban nagyon fontos részletekre és egy nagy tapasztalattal, referenciákkal rendelkező költöztető céget bízol meg a munkával, akkor biztos lehetsz benne, hogy költözésed gyorsan és probléma nélkül fog lezajlani, és kellemes emlékként fogsz rá visszagondolni.

Kapcsolódó

Hidegfront és ciklon kavarja fel a tavaszi idillt

Pénteken napos-fátyolfelhős idő várható, de egy hidegfront hatására később záporok alakulhatnak ki, néhol a
Elolvasom

Csivava – a világ legkisebb kutyafajtája

Amilyen aprócska termete van, annyira hatalmas az egója. Igazából a fordított arányosságot a matematikaórák
Elolvasom

Projektmenedzsment képzések nélkül nincs sikeres projekt

Természetesen lehet létezni és projekteket megvalósítani megfelelő képzések nélkül. Azt viszont minden tapa
Elolvasom