Íme 3+2 balatoni étterem, ahová ősszel is érdemes lesz betérni

Íme 3+2 balatoni étterem, ahová ősszel is érdemes lesz betérni

Ugyan a nyári szezon már lecsengett, a Balaton minden évszakban tárháza a gasztronómiai különlegességeknek. Az ősz legjobb éttermeinek hármas dobogóját a roadster.hu állította össze, amit velük nagy egyetértésben egészítettünk ki két saját kedvencünkkel.

Ellenállhatatlan bisztróételek, szezonális alapanyagok, látványos tálalás és a levegőben úszó Balaton-illat. Mi másra lehet szükség egy tökéletes hétvégéhez? Összeállításunkban három olyan balatoni éttermet mutatunk be, amelyeknek az ősz is sárguló falevelek csodásan állnak.

Malackrumpli

A Farm to Table koncepciót követő Malackrumpli Tihanyban várja a gasztroturistákat, hogy helyi termelőktől származó, szabadon tartott állatok és minősített, bio zöldségek felhasználásával készített ételeikkel elkápráztassa azokat.

Ráadásul az étteremnek különleges füstölői is vannak, így például saját maguk állítják elő a főételekben felhasznált mangalica sonkát, füstölt tarját, kolbászt, de a mostani őszi időszakban a pizza feltéteket is saját paradicsom konzerveikkel kenik meg.

Innovatív gondolkodásuk, modern technológiájuk pedig még magasabb szintre emeli a fogásokat.

Port étterem

A Portot már említettük korábban. A déli part gasztrokikötőjeként aposztrofált étterem és panzió tavaly még szezonális nyitvatartással operált, de ebben az évben több fejlesztésnek köszönhetően sikerült szintet ugrani, amit a vendégek egyöntetű elégedettsége is fémjelez.

Olyan jól sültek el az idei szezon újdonságai, hogy a Portnál úgy döntöttek télen is nyitva maradnak a hétvégékre.

Eddig a nyár minden hónap utolsó szombatján és vasárnapján tematikus ételekkel készültek a világ leghíresebb kikötőinek ízvilágából merítkezve, így jó eséllyel az őszi-téli hónapokban is jelentkeznek majd újsonságokkal és különleges menükkel.

Egy csipet nádas

Hihetetlen hangulata van az őszi Egy csipet nádas étteremnek, ahol az ember tényleg bele tud feledkezni az ételeken túl az őszi természet csodáiba is.

A saját gazdaságból származó saláták, a kézműves üdítők és a széles borkínálat mellett élményt is kínál a siófoki étterem a vendégek számára tematikus gasztro-programokkal és a legnevesebb vendégszakácsokkal.

Kihagyhatatlan a házi savanyított zöldségekkel kínált kacsamájuk, a zeller velute, és a tökéletesre sült szarvas gerinc, amelyhez édesburgonyapürét és szívsalátát is felszolgálnak.

Fotó: roadster.hu

Hableány

A badacsonytomaji Hableány komoly történelmi múlttal rendelkezik, tavalyi újranyitásával pedig egy teljesen tiszta lapot kezdett a Laposa család vezetésével. Az 1800-as évek végén Hableány szálló néven üzemelt és csakhamar a helyi vitorlás élet központjává vált.

A szálló bezárása után azonban a hely hol működött, hol üresen állt, az épület állapota pedig évről évre romlott, mígnem a borász família fel nem karolta. A Hableány feldolgozó tereket, érlelőt, irodát, borbisztrót és boltot is üzemeltet, így tökéletes találkozási helyévé válik a hagyománynak és a modern technológiáknak.

Szeptember végén mutatják be őszi menüsorukat, ami szezonális, friss alapanyagainak köszönhetően garantáltan hatalmas sikert arat majd páratlan koktélkülönlegességeikkel kiegészülve.

Fotó: roadster.hu

Veganeeta

Balatonalmádi, de tulajdonképpen az egész Balaton első vegán étterme 2018-ban nyitotta meg kapuit és azóta is töretlen sikerrel működik. A kizárólag vegán fogásokkal nem csak a vegánok, hanem a kulináris élményekre nyitott és az egészséges ételeket preferáló vendégek figyelmét igyekeznek megfogni.

Az ínycsiklandozó koszt mellett a legjobb minőségű sörök, borok és kávék is terítéken vannak, amelyek elfogyasztását a legmodernebb, napfényes vintage stílusú design tesz hangulatossá.

Forrás: roadster.hu

Hirdetés

Kapcsolódó

Ötezren költöztek a Balaton mellé

Szembeötlően gyorsult fel 2020-ban a legnagyobb magyar városok populációjának csökkenése, ugyanekkor viszon
Elolvasom

Hirdetés

Az ország legvirágosabb kis faluja a déli parton tündököl

Buzsák, a déli part pincesorral is rendelkező kis ékköve olyan csinosításon esett át az utóbbi évek során,
Elolvasom

Mikor lesz vége? Újabb giga-lakóparkot terveznek Zamárdiba, a helyiek petíciót indítottak

A komplexum látványtervei a partneri véleményezésre szánt tervezetben tűntek fel először, ám a tervek meg
Elolvasom