Ismét lesznek hidrobiológus napok Tihanyban!

Október 6-8 között rendezik meg Magyarország limnológusainak és hidrobiológusainak legnagyobb seregszemléjét, melynek központi témája: „Gyakorlati kérdések és tudományos válaszok a hidrobiológiában”.

A rendezvény a magyar hidrobiológus/limnológus élet egyik legrégebbi, 1957 óta létező fóruma, amelyet hagyományosan Tihanyban, a Balatoni Limnológiai Kutatóintézetben tartanak. A találkozó elsődleges célja az édesvizek hidrobiológiai kutatási eredményeinek bemutatása és megvitatása. A Hidrobiológus Napok célja, hogy összefogja a hazai limnológiával, illetve társtudományaival (hidrobiológia, vízi ökológia stb.) foglalkozó élvonalbeli kutatókat, a gyakorlati megoldások területi szakembereit, hogy a magyar hidrobiológia színvonalát tovább emelje, és, hogy a fiatal kutatók és gyakorlati szakemberek új generációja is komoly perspektívát lásson a szakmában.

A 80-100 fős rendezvényt nagy érdeklődés kíséri, Egyetemekről, Kutatóintézetektől, Vízügyi Igazgatóságokról, Nemzeti Parkoktól, Megyei Kormányhivatalok Környezetvédelmi Főosztályairól érkezik a hallgatóság.

A három nap alatt 58 előadást hallgathatnak meg az érdeklődők, a vízimadarak magterjesztésétől a vörösiszap katasztrófa vízi utóhatásáig sok minden szóba kerül majd. A konferencia résztvevőinek szavazatai alapján díjazzák majd a legtartalmasabb előadást, és a legjobb fiatal előadót is.

A konferencia a Magyar Hidrológiai Társaság Limnológiai Szakosztálya, az Ökológiai Kutatóközpont, a Balatoni Limnológiai Kutatóintézet és az MTA Veszprémi Területi Bizottságának közös eseménye.

Részletes program ITT TALÁLHATÓ!

Hirdetés

Kapcsolódó

Már nevezhetnek az Év Balatoni Háza címre

Már él a pályázási lehetőség az Év Balatoni Háza cím elnyerésére. A felhívásra, melyet a Balatoni Szövetség
Elolvasom

Hirdetés

Elúszott az utolsó menetrendi hajó is a Balatonon

A hétvégén ért véget a balatoni menetrendi hajózás 2021-es szezonja, naptári eseményekhez kapcsolódó progra
Elolvasom

Folytatódik az MTÜ strandfejlesztési programja

Folytatódik a Magyar Turisztikai Ügynökség Kisfaludy Strandfejlesztési programja, melynek során újabb 3,3 m
Elolvasom