Itt forgatják a Doktor Balaton jeleneteit

Itt forgatják a Doktor Balaton jeleneteit

Már 2020-ban megérkezett a TV2-re az idei év egyik legnagyobb újdonsága, a Doktor Balaton. A mi kis falunk alkotóinak új napi sorozata december 27-én debütált és az elmúlt napokban végig jó nézettségi eredményeket ért el. A széria legfontosabb helyszínének, Balatonmeggyes belső terei egy budapesti stúdióban lettek felépítve, de a külső terek valóban a magyar tengernél forogtak.

A Doktor Balaton forgatásainak jelentős része egy budapesti stúdióban zajlott, ahol a gyártó, a Contentlab & Factory hatalmas díszletet épített fel. A sorozat stúdiója 1200 négyzetméteres, amelyben 9 különálló díszletet építettek. A produkció felvételeinek jelentős része – nagyjából kétharmada -, külsőben játszódik, és csak az egyharmada belső jelenet. A benti felvételek túlnyomó része itt készül. Persze nem mindegyik, például az ügyvéd magas színvonalú háza, a Balatoni üzletek, lakások és egyéb kevésszer visszajátszó helyek eredetiek. Viszont a széria legfontosabb helyszínén, a Meggyesen található házak belseje, mind a stúdióban felépített díszlet. A TV2 Csoport nagyon ritkán indít új napi sorozatot, az elmúlt 23 évben ez volt a harmadik ilyen alkalom.

„Amikor a Contentlab & Factory bemutatta nekünk a koncepciót, akkor azt gondoltuk, hogy ez érdekelheti a mi nézőinket” – mondja Csányi Márton a TV2 kreatív producere. „Nagyon tetszett nekünk, hogy úgy nyúl a vidéki tematikához, hogy nem figurázza ki a szereplőket és az összes történetszál és a karakterek hitelesen, igényesen vannak bemutatva. Pont ezért gondoltuk azt, hogy ez egy új színt fog hozni a falusi tematikák közé, sőt valójában a Doktor Balaton csak részben vidéki sorozat. Azért is rendeltük meg, mert azt gondoljuk, hogy ez a történet mindenkinek szól. A sorozat nem egysíkú, van szerelmi dráma, krimi, budapesti, falusi és Balaton-parti helyszínek is, így mindenki megtalálhatja benne, amit szeret egy történetben.”

A Contentlab & Factory az egyik legnagyobb magyar sorozatgyártó vállalat. Az elmúlt években ők készítették A mi kis falunk és a Drága örökösök mellett a modernkori TV2 első heti szériáját, a Korhatáros szerelmet is. Ezen kívül a vezetői több, nem a Contentlabhoz kapcsolódó produkcióért is feleltek. A Doktor Balaton azért is különleges, mert a legtöbb sorozatukhoz képest nem egy külföldi adaptáció hazai változata, hanem teljesen magyar ötleten alapuló, hazai fejlesztésű produkció.

Forrás: sorozatwiki.hu
Hirdetés

Kapcsolódó

Jelentős szállodafejlesztéssel készül Veszprém az Európa Kulturális Fővárosa programjaira

Csaknem egyharmadával bővülő, jó minőségű, új szállodaszoba várja Veszprémben az Európa Kulturális Fővárosá
Elolvasom

Hirdetés

Ki hitte volna? Jöhet az új lakópark a balatongyöröki golfpálya helyén

A panorámás golfpályát osztrák tulajdonosai, mint beépíthető telket árulják a világhálón, míg a helyiek a k
Elolvasom

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Fácános vár, Fonyód

Fonyód mindenképpen a déli part egyik turisztikai gócpontjának tekinthető. A város mai, modern inkarnációja
Elolvasom