Itt forgatják a Doktor Balaton jeleneteit

Itt forgatják a Doktor Balaton jeleneteit

Már 2020-ban megérkezett a TV2-re az idei év egyik legnagyobb újdonsága, a Doktor Balaton. A mi kis falunk alkotóinak új napi sorozata december 27-én debütált és az elmúlt napokban végig jó nézettségi eredményeket ért el. A széria legfontosabb helyszínének, Balatonmeggyes belső terei egy budapesti stúdióban lettek felépítve, de a külső terek valóban a magyar tengernél forogtak.

A Doktor Balaton forgatásainak jelentős része egy budapesti stúdióban zajlott, ahol a gyártó, a Contentlab & Factory hatalmas díszletet épített fel. A sorozat stúdiója 1200 négyzetméteres, amelyben 9 különálló díszletet építettek. A produkció felvételeinek jelentős része – nagyjából kétharmada -, külsőben játszódik, és csak az egyharmada belső jelenet. A benti felvételek túlnyomó része itt készül. Persze nem mindegyik, például az ügyvéd magas színvonalú háza, a Balatoni üzletek, lakások és egyéb kevésszer visszajátszó helyek eredetiek. Viszont a széria legfontosabb helyszínén, a Meggyesen található házak belseje, mind a stúdióban felépített díszlet. A TV2 Csoport nagyon ritkán indít új napi sorozatot, az elmúlt 23 évben ez volt a harmadik ilyen alkalom.

„Amikor a Contentlab & Factory bemutatta nekünk a koncepciót, akkor azt gondoltuk, hogy ez érdekelheti a mi nézőinket” – mondja Csányi Márton a TV2 kreatív producere. „Nagyon tetszett nekünk, hogy úgy nyúl a vidéki tematikához, hogy nem figurázza ki a szereplőket és az összes történetszál és a karakterek hitelesen, igényesen vannak bemutatva. Pont ezért gondoltuk azt, hogy ez egy új színt fog hozni a falusi tematikák közé, sőt valójában a Doktor Balaton csak részben vidéki sorozat. Azért is rendeltük meg, mert azt gondoljuk, hogy ez a történet mindenkinek szól. A sorozat nem egysíkú, van szerelmi dráma, krimi, budapesti, falusi és Balaton-parti helyszínek is, így mindenki megtalálhatja benne, amit szeret egy történetben.”

A Contentlab & Factory az egyik legnagyobb magyar sorozatgyártó vállalat. Az elmúlt években ők készítették A mi kis falunk és a Drága örökösök mellett a modernkori TV2 első heti szériáját, a Korhatáros szerelmet is. Ezen kívül a vezetői több, nem a Contentlabhoz kapcsolódó produkcióért is feleltek. A Doktor Balaton azért is különleges, mert a legtöbb sorozatukhoz képest nem egy külföldi adaptáció hazai változata, hanem teljesen magyar ötleten alapuló, hazai fejlesztésű produkció.

Forrás: sorozatwiki.hu

Kapcsolódó

85 százalékkal csökkent a szálláshelyek forgalma tavaly novemberben

A beutazási korlátozások, illetve a járvány megfékezésére irányuló és a kereskedelmi szálláshelyekre vonatk
Elolvasom

A sok látogató miatt lett kötelező a maszkviselés Keszthelyen

Múlt hétvégén a ködös idő ellenére is sokan látogattak el a keszthelyi Balaton-partra. Családok, baráti tár
Elolvasom

Nemzetközi szintű digitális élményközpont épül Veszprémben

Veszprém és a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. kulturális célú fejlesztések megvalósítását tervezi a volt Balaton
Elolvasom