Júliustól visszatér az idegenforgalmi adó

Tavaly április 26-a óta, a pandémia hatásait ellensúlyozandó, nem kell idegenforgalmi adót (IFA-t) fizetni a szálláshelyeknek, ez azonban július 1-étől megváltozik. A következő hónaptól ugyanis egy kormányrendelet következtében tér vissza minden a vírus előtti kerékvágásba – írja a siofok.hu.

A siófoki önkormányzati adóhivatal közleményéből:

“2021. július 1-től ismét idegenforgalmi adó-fizetési kötelezettség terheli tisztelt vendégeinket. Kérjük a szállásadókat, hogy július 1-től 400 Ft/éjszaka/fő adómértéket figyelembe véve gondoskodjanak az adó szabályszerű beszedéséről, bevallásáról és befizetéséről. Bővebb tájékoztatás a 84/504-140 és 84/504-141 telefonszámokon kérhető.”

Idézet a kormányrendeletből:
„1. § Az egyes, a veszélyhelyzet ideje alatt alkalmazandó gazdasági szabályokról szóló m498/2020. (XI.13.) kormányrendelet a következő 2/B. §-sal egészül ki.
„2/B. § A 2021. január 1. napja és 2021. június 30. napja közötti időszakban eltöltött vendégéjszaka utáni idegenforgalmi adót az adó alanyának nem kell megfizetnie, az adó beszedésére kötelezettnek nem kell beszednie, befizetnie, a megállapított, de be nem szedett adót azonban – kivéve, ha annak összege nulla – be kell vallania az adóhatósághoz.”

Hirdetés

Kapcsolódó

Ma rendezik meg a 196. balatonfüredi Anna-bált

Ma rendezik meg a balatonfüredi Anna Grand Hotel kertjében a 196. Anna-bált. - Az idei rendezvényr
Elolvasom

Hirdetés

Elindult a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program podcastje

A 2023 podcast célja, hogy végig kísérje az utat, amellyel Veszprém és a Bakony-Balaton régió az európai fi
Elolvasom

Follow The Flow, ByeAlex és a Slepp koncertekkel és Burak Yeterrel vár a Beachattack Festival ezen a hétvégén a Plázson!

A „Balaton tengerpartján” július legvégén igazi fesztiválhangulat várható: ezen a hétvégén a Beachattack
Elolvasom