Kamerákkal figyelik az illegális hulladéklerakást Füreden

Kamerák figyelik a város több hulladékgyűjtő konténerét Balatonfüreden a további illegális szemetelést megelőzendő. A megfigyelőrendszert a Probio Zrt. építette ki állami támogatással.

A cég az Információs és Technológiai Minisztérium „Tisztítsuk meg az Országot!” pályázatán nyert támogatást a kamerák beszerzésére. A kamerás ellenőrzés célja az illegális hulladékok elhelyezésének megakadályozása, a lakótelepi szelektív gyűjtőszigetek túlterheltségének megszüntetése – írja város honlapja.

A kihelyezett kamerák élő képeinek segítségével figyelik a Probio munkatársai az illegális hulladék elhelyezőket Balatonfüreden.

A város különböző pontjain gyakran tapasztalható, hogy vélhetően építőipari, kereskedelmi, vendéglátóipari tevékenységből származó hulladékot helyeznek ki illegálisan a közterületekre, – ezt igyekszik megakadályozni a kamerás rendszer.

A lakótelepi konténertárolók bejáratához információs táblákat is kihelyeztek, melyek tájékoztatják a lakosságot, hogy a hulladékgyűjtő szigetet csak a lakótelepen élők vehetik igénybe.

A Probio felhívja a figyelmet arra, hogy a gazdálkodó szervezetek részére is van lehetőség a szelektív hulladékok elszállítására térítési díj ellenében. Az illegális hulladéklerakás tiltott, szabálytalanság esetén a Probio rendőrségi eljárást kezdeményez.Forrás: balatonfured.hu

Kapcsolódó

Látogatottsági rekordot ért el az idei Kőfeszt

Mintegy 40 ezren vettek részt a Kőfeszt - A nyugalom fesztiválja 5 napos programjain a Káli-medence és vonz
Elolvasom

Sokszínű programkínálattal várja az érdeklődőket a Bujtor Filmfesztivál

Sokszínű programkínálattal várja az érdeklődőket a Bujtor Filmfesztivál augusztus 18. és 21. között Ba
Elolvasom

Cseh Tamás emléknapot rendeznek Bakonybélben

Cseh Tamásra emlékeznek szombaton Bakonybélben: az egész napos program során koncerteket hallhat a közönség
Elolvasom