Kések minden alkalomra

Kések minden alkalomra

Belegondolni is nehéz, hogy mi mindenre használunk késeket a mindennapi életünk során. Használjuk a konyhában, a kertben, használjuk hobbi tevékenységekhez mint a horgászás és természetesen a vadászat.

Ehhez a sokféle felhasználási módhoz alkalmazkodik természetesen a kések formája is, a penge mérete, kialakítása, az él struktúrája. Vannak olyan vágóeszközök, amik többféle feladatra is alkalmasak, univerzális felhasználásra szánták őket, de olyanok is, amiket egy adott munkára használnak.

Ahol mindenféle kést megtalálsz

A kés lehet recés vagy sima élű, egyenes, illetve görbe pengéjű, konyhai, esetleg vadászoknak való, a lényeg, hogy minőségi legyen, tehát a megfelelő helyről szerezzük be.

A TRAMONTINA termékei igazán magas színvonalat képviselnek, legyen szó akár hússzeletelő vagy univerzális késről, bárdról, csontozó-, vagy steakkésről.

A cég története egy kicsiny, dél-brazíliai kovácsműhelyből indult, ma viszont már 10 gyáregységben majd 20-ezerféle terméket gyárt, melyek közül a magyarországi vásárlók is kedvükre válogathatnak!

Bárd-, szakács-, steak- és hámozókés

Megfelelő eszköz nélkül nehéz dolgozni, ez afféle univerzális alapvetés, a hússzeletelésre pedig különösképpen igaz. Egy jól kialakított bárd kényelmes fafogantyúval és megfelelő méretű, mondjuk 15 cm-es, edzett pengével ezt a műveletet is gyerekjátékká szelídítheti.

Persze vannak, akik az “egy kés mind felett” elvét vallják a konyhában is, nekik egy precíz szeletelésre tréningezett, legalább 20 centis pengével ellátott szakácskés való, ami a legtöbb konyhai feladatban helyt tud állni.

A steakkésekről elsőre mindenkinek a hússzeletelés ugrik be, pedig nemcsak sült és főtt húsokkal bánnak kitűnően, de gyümölcsöket is vidáman szeletelhetünk velük.

Az olyan aprólékos és bonyolult művelet, mint a hámozás, gyümölcs- és zöldségaprítás sokkal könnyebb, ha speciális eszközhöz nyúlunk, mint amilyen egy vágókés vagy éppen egy gyümölcskés.

Kések készleten

Szerencsére nem feltétlenül kell végtelen sok energiát ölnünk a megfelelő kellékek kiválasztásába, hiszen ezt nálunk hozzáértőbbek már végiggondolták helyettünk és készletekbe rendezték a szükséges modelleket.

Csak azt kell eldöntenünk, melyik csomagtípusra van szükségünk, és máris miénk lehet egyben minden, amire csak vágyunk, a steakkéstől a hámozókésen át a kenyérvágóig, a konyhánk és a lakásunk stílusához illeszkedő kivitelben akár mágneses tartóval is.

Szerencsére egy megfelelő gyártónál minden éles vagy éppen csorba helyzetre találunk megoldást, akár régi vágóeszközeinket cserélnénk, egy új otthon konyháját szerelnénk fel, vagy éppen vadászkést, esetleg macsétát, azaz bozótvágót keresünk.

Az mindenesetre biztos, hogy érdemes a minőségbe fektetni, hiszen egy jó kés vagy késkészlet akár évtizedeken át is megbízhatóan szolgálhat bennünket szeletelés, vágás vagy bármilyen konyhai, illetve hobbitevékenység közben.

Kapcsolódó

Mi a Karib-szigetek jellegzetes itala?

A Karib-szigetek elmaradhatatlan eleme, ha szóba kerül, általában megemlítik a kalózokat is, és egykor olya
Elolvasom

Vacsorázz lazán és stílusosan – Íme néhány tipp a megfizethető vacsoraélményhez

Készen állsz rá, hogy külsőddel is feldobd balatoni vacsorátokat? Ráadásul mindezt úgy teheted meg, hogy mé
Elolvasom

Időutazás a lángossal

A lángos soha nem csak egy ételt jelentett a magyar kultúrában. Hiszen ez egy olyan ínycsiklandó fogás, ami
Elolvasom