Kiállítások, múzeumpedagógiai programok a Balatoni Múzeumban

Szeptember 18-án kezdődik a 13. Pelso Országos Kerámia és Gobelin Biennálé Keszthelyen, a Balatoni Múzeumban.

Szeptember 24-én különleges technikával készült kisgrafikákból álló biennálé nyílik a Balatoni Múzeumban. Október 1-jétől 2022. március 19-éig Az élet vize, a pálinka története című kiállítást láthatja a közönség – közölte Németh Péter múzeumigazgató az MTI-vel csütörtökön.
    

Az őszi időszak egyik kiemelt eseménye a Keszthely felfedezése elnevezésű program lesz: az érdeklődők egy füzet segítségével gyalogos és biciklis túrákon kereshetik fel a város kevésbé ismert értékeit.
    

A festészet napján, október 17-én a MŰSZAK (Művészek Szabad Alkotóközössége) nyári táborában készült műtárgyakat mutatják be.
    

A 2021/2022-es tanévre új, játékos múzeumpedagógiai programokkal készülnek. A Balatoni Múzeum gyűjteményét és műtárgyait a város környéki települések oktatási intézményeiben is bemutatják.
    

A helyi közösségekkel a múzeumban őrzött, falujukból származó műtárgyakat is megismertetik, és arra is felhívják a figyelmüket, hogy a lomnak hitt tárgyak értéket jelenthetnek a közgyűjtemény számára – mondta a múzeumigazgató.
    

Kiemelte: Zalaapátiban a régészeti feltárásokon előkerült leleteket, műtárgyakat és a néprajzi gyűjtemény értékesebb tárgyait szakmai előadásokon, valamint az iskolában is bemutatják.
    

A középiskolásoknak, családoknak az ismeretátadásra épülő, élményszerű Festetics szabadulószoba kínál érdekes programot. A kiállítások anyagának megismeréséhez új applikációt fejlesztettek ki, amely kincskereső játékot is tartalmaz. A játékosok szerepköröket vehetnek fel, lehetnek történészek, néprajzosok, régészek. A feladványok megfejtésével szinteket léphetnek előre, a győztes végül a tiszteletbeli múzeumigazgatói címet nyer – mondta Németh Péter.

Forrás: mti.hu
Hirdetés

Kapcsolódó

Még a miniszterelnökségnek is sok az új Zamárdi lakópark ötlete

Nem támogatja a kormányzat a Zamárdiba szánt 19 toronyházból álló lakópark tervét - áll a Gulyás Gergely v
Elolvasom

Hirdetés

Maradnak a horgászjegyárak

Nem fognak emelkedni a horgászjegyárak a Balatonon és a horgászrendben is enyhítést helyeztek kilátásba -
Elolvasom

Elültették a szívek fáját a Tagore sétányon

A szívgyógyászat és Balatonfüred évtizedes kapcsolatának állít emléket a fa, melyet a Magyar Kardiológusok
Elolvasom