Kreatív LED világítás ötletek őszre

Kreatív LED világítás ötletek őszre

Az ősz a lelassulás, a befelé fordulás időszaka: ilyenkor több időt töltünk otthonunk falai között, hiszen az időjárás hűvösebbre fordul és a nappalok is rövidebbek lesznek. Az igazi bekuckózáshoz, filmnézéshez nem is kell több, mint néhány őszies dekorelem és jó világítás – utóbbival az őszi lehangoltságot is elkerülhetjük. Cikkünkben szuper kreatív világítás ötleteket adunk!

Fényfüzér nem csak karácsonyra!

A LED-es égősorokkal valójában az év bármely szakaszában kivételes atmoszférát teremthetünk. Míg sokan kizárólag a karácsonyfát díszítik LED fényfüzérrel, addig a lépcsőkorláton, az ágytámlán vagy a könyvespolcon is remekül mutat tavasztól télig bármikor. Őszi délutánokon ráadásul azt is elkerülhetjük, hogy már négy órakor fel kelljen oltani a helyiség fővilágítását, hiszen a füzér elegendő világossággal szolgál olvasáshoz, pihenéshez egyaránt.

Extra tipp: tegyél tündérfényt dunsztos üvegbe és helyezd el néhány helyen a lakásban (például a hálószobában vagy a nappaliban). Maga Harry Potter is megirigyelné a varázslatos hangulatot!

TV háttérvilágítás LED szalagokkal

Mikor máskor néznéd újra a kedvenc sorozatodat, ha nem ősszel? A pattogatott kukorica, forrócsoki és puha takaró hármasához már csak hangulatvilágításra van szükséged némi öntapadós LED szalag személyében.

Így használd: a televízió hátoldalára ragaszd fel a LED csíkot. Színekben nyugodtan használd a képzeleted: sötétkék, lila, piros, zöld, de akár színváltós szalag is jól működik TV háttérvilágításként. Egyre vigyázz: ne válassz fehér színt, hiszen a cél, hogy a háttérfények különbözőek legyen a képernyőtől.

Ebben a videóban tippeket is kaphatsz a vásárláshoz:

https://www.youtube.com/embed/NKaR-5eyH_g

Olvasólámpa a kanapé mellé

Ezer éve arra vágysz, hogy legyen egy saját olvasósarkod, de egy külön fotelhez kevés a hely a nappaliban? Néhány egyszerű trükkel az ülőgarnitúra egyik végéből kiváló olvasófészket varázsolhatsz – így ősszel már egy meghitt környezetben falhatod a regényeket.

Nem lesz másra szükséged csak néhány őszi hangulatú díszpárnára és egy olyan állólámpára, amelynek olvasókarja is van. Míg a párnákkal a kényelmet biztosíthatod, addig a lámpával elegendő fényt teremthetsz.

Szerencsére már klasszikus nappali állólámpákból is lehet LED lámpás verziót vásárolni. A hagyományos halogén izzós fényforrásokkal ellentétben a LED-ek hosszabb élettartamúak és mivel működés közben minimális hőt termelnek, ezért energiatakarékosabbak is. Arról nem is beszélve, hogy kiválaszthatod, milyen színhőmérsékletű fényforrást szeretnél választani: meleg és hideg mellett természetes fehér is létezik, így biztosan nem fog megfájdulni a szemed még egy egész estés könyvdarálástól sem.

Hirdetés

Kapcsolódó

Varrótűt a kézbe, kezdődhet az évszakra szabás!

Ugyan egyre nehezebb előre felkészülni a meteorológiai változékonyság újabb és újabb felvonásaira, azért a
Elolvasom

Hirdetés

Óvjuk a nyaralónkat a téli hidegtől!

A téli időszak előtt rengeteg teendőnk van; biztosítanunk kell az értékeink, eszközeink és ingatlanjaink vé
Elolvasom

Közelgő hidegfront vet véget az indián nyárnak

Péntekre virradó éjszaka hidegfront érkezik esővel, záporokkal. Napközben erősen felhős, borongós időre szá
Elolvasom