Külföldi munkavállalók foglalkoztatása profi segítséggel

Külföldi munkavállalók foglalkoztatása profi segítséggel

A munkaerőhiány megoldása égetőbb most, mint valaha. A helyzet egyelőre biztos nem fog javulni hazai forrásból, ezért alternatív lehetőségeket kell felkutatni. Ebbe a képbe tökéletesen beleillenek az ázsiai munkavállalók, akiket számtalan területen lehet alkalmazni. Könnyedén feltölthetjük az üres pozíciókat, de érdemes profi segítségét igénybe venni.

Miben tud segíteni egy munkaerő-szakértő?

Teljesen más hazai piacról, magyar munkavállalókat toborozni, mint külföldi, esetleg ázsiai dolgozókat. Az adminisztráció, a toborzás, az egész folyamat sokkal bonyolultabb és nehezebb. Ezért is előnyös, ha egy olyan munkaerő-közvetítő áll a rendelkezésünkre, mint amilyen a TERENDO is. Több lépést is meg kell tenni, mire a külföldi munkavállalók elkezdik a munkát. Az első természetesen egy egyeztetés a munkaerő-szakértőkkel.

Itt pontosan át kell beszélni, hogy mire van szükség, milyen területre, hány munkavállalóra és milyen képesítéssel kell rendelkezniük. Csak ezt követően kezdődik meg maga a toborzás és interjúztatás az adott országban. Az elvárásaink alapján minimum kétszer is megszűrik a jelentkezőket, hogy garantáltan ne legyen probléma a későbbiekben. Itt megvizsgálják a jelöltek motivációit, alkalmasságát, egészségi állapotukat és büntetlen előéletüket is. 

Ez az egyik legfontosabb lépés, amit nem szabad elkapkodni. Ha nem a megfelelő jelöltek kerülnek kiválogatásra, az az egész projektet veszélyeztetheti. A csere pedig nagyon nehezen oldható meg, több hónapot is igénybe vehet. Ezért is érdemes olyan profi segítséget keresni, ami nemcsak egyes részfeladatokban tud segíteni, hanem a folyamat elejétől a végéig támogatást nyújt. Kiépült kapcsolati hálóval rendelkeznek az adott országban, és megfelelő tapasztalatot szereztek az elmúlt években.

Adminisztráció, utazásszervezés

Ha megvannak az ideális jelöltek, akkor jöhet az egyik legkritikusabb pont, ami nagymértékben meghatározza, hogy mennyi időn belül állhatnak munkába a külföldi munkavállalók. Ez az adminisztráció, ahol a munkavállalási, tartózkodási engedélyek is beszerzésre kerülnek. Egy profi munkaerő-szakértő ebben is segíteni tud: a magyarországi foglalkoztatáshoz szükséges összes dokumentum ügyintézését meg tudják oldani.

Az utazásszervezés a következő nagy lépés, ahol a toborzott külföldi munkavállalók beutaztatását kell megszerveni. Itt szükség lehet egészségügyi és beutazási engedélyekre is.

Mi történik, miután megérkeztek?

Adószám, TAJ szám ügyintézésre van még szükség, hogy legálisan tudjanak dolgozni Magyarországon. Ezt követi még a tolmácsolás és igény esetén a HR tanácsadás. A külföldi munkaerő alkalmazása nem egy egyszerű folyamat, minden egyes lépésre kiemelten oda kell figyelni. Az egész művelet 3-5 hónapot is igénybe vehet, ezért is ajánlott minél hamarabb felvenni a kapcsolatot egy profi munkaerő-szakértővel. A megfelelő segítségnek köszönhetően zökkenőmentes lesz a külföldi munkavállalók foglalkoztatása.

Kapcsolódó

Havazás és ónos eső is várható a napokban

Pénteken folytatódik a csapadékos idő, több helyen kiadós csapadékmennyiség zúdulhat le. Az ország nagy rés
Elolvasom

Miért előnyös a diákok számára a gyermekközpontú kéttannyelvű oktatás?

A Nemzeti Alaptantervet és a Cambridge angol kerettantervet ötvöző oktatás nagyszerű lehetőséget kínál a ma
Elolvasom

Milyen autót lehet lízingelni?

Az autólízing egy igazán kedvező megoldás arra, hogy minél hamarabb használatba tudjuk venni álmaink járműv
Elolvasom