Latinovits Zoltánra emlékeztek Balatonszemesen

Latinovits Zoltánra emlékezett a Latinovits Emlékmű Alapítvány és a Magyar Versmondók Egyesülete Balatonszemesen, ahol versmondó versenyt tartottak és átadták a Latinovits-díjat, valamint a Latinovits-diplomát – tájékoztatta a Latinovits Alapítvány az MTI-t.

A Latinovits Emlékmű Alapítvány és a Magyar Versmondók Egyesülete 29. alkalommal rendezte meg a Latinovits Versmondó Találkozót, amelyen a versmondás mellett több megemlékezést, múzeumpedagógiai és zenei programot is tartottak.

A találkozón az 1976-ban elhunyt színészlegenda halálának évfordulójához közeledve az ország minden pontjáról érkező vers- és prózamondók felelevenítették a klasszikus magyar lírát, a 20. századi költészet és a ma élő költők, írók verseit. Minden előadó három költeményt mondott el.

A Latinovits-díjat a lovasberényi Horváth Péter kapta, aki Csoóri Sándor, Markó Béla és Geszti Péter egy-egy versét adta elő. A felnőttek közül első helyezett lett Balázs László Gábor, a második helyezést Balázs Attila, a harmadikat Simon Tamás Ferenc érte el.

Az ifjúsági korosztályban a vajdasági Zentáról érkezett Galusz Áron érdemelte ki a Latinovits-diplomát, míg a kategória győztese Gyenese Szulamit lett, második helyen végzett Szlobonik-Rampasek Enikő, harmadik lett Schrődl Adél Sára.

A zsűriben Lutter Imre, a Magyar Versmondók Szövetségének elnöke mellett Linka Ágnes előadóművész, a Latinovits Alapítvány kurátora és Wiegmann Alfréd rendező, a Magyar Versmondók Egyesületének alelnöke foglalt helyet – áll a közleményben.


Forrás: MTI

Kapcsolódó

Szombaton egyaránt megdőlt a napi melegrekord és a napi csapadékrekord

Szombaton megdőlt az országos napi melegrekord és a napi csapadékrekord is - közölte a HungaroMet Zrt. a ho
Elolvasom

Nem hívták meg hamburgerre, ezért összeverte a veszprémi gyorsétterem vendégeit

Nem ez volt a férfi első ilyen jellegű bűncselekménye. - - Veszprém belvárosában, az egyik gyorséttere
Elolvasom

Ámokfutót kapcsoltak le Kaposváron

A kalamajka egy fizetetlen tankolással vette kezdetét. - - Egy férfi kisebb ámokfutást rendezett Kapos
Elolvasom