Legyen saját strandja, építsen kerti medencét!

Legyen saját strandja, építsen kerti medencét!


Amikor beköszöntenek a forró nyári napok, egyre többször előtérbe kerül az a kérdés, hogy hogyan is vészeljük át a nagy meleget. Mi sem egyszerűbb ennél, hogyha kertes házban élünk, hiszen bármikor kialakíthatjuk a saját medencés környezetünket és a hűsölés lehetőségét.

Azonban ahhoz, hogy megteremtsük az otthoni medencés élményt, érdemes hamarabb gondolkodnunk, és időben elkezdeni a tervezést.

Mikor érdemes belevágni a medence építésébe?

A legideálisabb eset nyilvánvalóan az, hogyha már a téli időszakban megkezdjük a tervezést és a medence helyének előkészítését. Mert ilyen esetben, ahogy beköszöntenek a forró napok, aránylag rövid határidővel kivitelezhető a medence létesítése.

Azonban ha a tavasz végén, nyár elején döntött arról, hogy szeretne kialakítani a kertjében egy saját kis oázisát, akkor arra is van megoldás. Ugyanis az e-kert.hu gerendavázas kerti medencéi közül nyugodtan válogathat, amelyeket felszín feletti kialakításuknak köszönhetően gyorsan fel lehet építeni.

Hogyan fogjunk neki a létesítésnek?

A már említett gerendavázas kerti medencék telepítése aránylag egyszerű, hiszen nem igényelnek különösebb földmunkát. Ettől függetlenül fontos, hogy megfelelően legyen előkészítve az a terület, ahol később szeretnénk felállítani ezt a szerkezetet. Az alapozás kivitelezése ennek az egyik legfontosabb része. Ezt érdemes megfelelő vastagságban és rétegrenddel, lehetőség szerint szakember segítségével elvégezni.

Ezeknél a medencetípusoknál fontos szempont, hogy sík felületre építsük őket! Ez azért lényeges, hogy a vízszintes kialakításnak köszönhetően hosszú évekig biztosíthassuk annak működését. Az, hogy végeredményben mennyi ideig tart a létesítés és a beüzemelés, nagyban függ attól, hogy milyen egyéb kiegészítőket szeretnénk beépíteni a rendszerbe. Ezek beszerelése jellemzően néhány nap többletmunkával jár, ezzel érdemes kalkulálni.

Építsünk talajfelszín feletti kerti medencét!

Sok előnye van annak, hogyha a gerendavázas kerti medencék közül választunk. Ugyanis ezeknek a kivitelezése nagyságrendekkel olcsóbb lehet annak köszönhetően, hogy nem igényel akkora többletmunkát, mint egy földbe süllyesztett medence kialakítása. Nincsenek váratlan meglepetések az esetleges magas talajvízszintnek köszönhetően. Mindössze egy sík felületre van szükségünk.

A kerti medence kialakítását sok esetben kisgyermekes családok igénylik. Az ő esetükben fontos biztonsági szempont lehet az is, hogy a talajfelszín felett megépített kerti medencébe a gyermekek nem tudnak beleesni. Ez pedig sok szülő számára egy olyan jelentős szempont, ami a strandolás lehetősége mellett a biztonságérzetet is magában hordozza. 

Kezdje meg a medence tervezést mihamarabb, hiszen nem kell lemondania az otthoni strandolás lehetőségéről! Hamarosan kezdődik a szezon!

Kapcsolódó

10 tipp, hogy pihentető legyen a nyaralás, akkor is, ha gyerekkel utazunk

Nem számít, hogy a Balaton-part vagy egy egzotikus desztináció a nyári utazás célpontja, egy biztos: ha gye
Elolvasom

Készülődik a nyár a hétvégén már

Pénteken is napos-gomolyfelhős időre van kilátás, de kialakulhatnak záporok, zivatarok. Délután egyre többf
Elolvasom

Miért olyan fontosak az ügyfélértékelések, vélemények?

A vállalkozások különböző marketingtechnikákat, közöttük például online véleményeket használnak arra, hogy
Elolvasom