Lenyűgöző felhőalakzat tornyosult a Badacsony felett

Lenyűgöző felhőalakzat tornyosult a Badacsony felett

Ki korán kel, aranyat lel, tartja a mondás. Igaz volt ez Kadosa Kelemen esetében is, akinek különleges felhőformációt sikerült lencsevégre kapnia a tanúhegy felett.

A Badacsony közelében látható korareggeli pillanatok emlékeztetnek minket arra, hogy a természet mindig képes meglepni bennünket, és hogy érdemes figyelemmel kísérni a környezetünkben zajló csodákat – olvasható a lelepo.hu-n.

Vasárnap kora reggel különleges természeti jelenség ragadta meg az emberek figyelmét. A Badacsony felett egymásra rakodó felhők lélegzetelállító látványa tárult a szemük elé. A ritka látványosságról Kadosa Kelemen készített lenyűgöző fotókat, amelyeket az Extrém Időjárás – Észlelések Facebook csoportban osztott meg.

A különleges felhőalakzatok létrejöttében több tényező is közrejátszott. A domborzati viszonyok és a magasban fújó szelek mellett a napfelkelte is jelentős hozzájárult a látvány kialakulásához. Az ilyen felhőalakzatok ugyanis gyakran akkor jönnek létre, amikor a hegyek körül a levegő áramlása megváltozik, és a felszálló levegő páratartalma kondenzálódik, látványos felhőformációkat hozva létre.

Fotó: Kadosa Kelemen / Facebook

Kadosa Kelemen, az időjárási jelenségek lelkes megfigyelője, nem hagyta ki ezt a ritka alkalmat, és fényképezőgépével megörökítette a felhők varázslatos látványát. Kelemen képeit az Extrém Időjárás – Észlelések Facebook csoportban osztotta meg, ahol azonnal nagy népszerűségre tettek szert.

Az ilyen látványos természeti jelenségek emlékeztetnek minket a természet erejére és szépségére. A felhőalakzatok nem csupán esztétikai élményt nyújtanak, hanem az időjárás és a környezet komplex összefüggéseit is bemutatják. A Badacsony felett kialakult felhők látványa pedig különleges pillanatokat ajándékozott azoknak, akik tanúi lehettek ennek a csodának.


Forrás: lelepo.hu
Fotó: Kadosa Kelemen / Facebook

Kapcsolódó

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Csonkatorony, Csopak

Csopak települése már önmagában is ikonikus az északi parton járatos ember számára, de a falu gyakorlatilag
Elolvasom

Mutatjuk hol parkolhatsz ingyen Siófokon a szezon alatt is

A régi halászati telek területe idén nyáron is ingyenesen vehető igénybe. - - A város ingyenes parkol
Elolvasom

A nyárnál csak a Plázs programjai forróbbak

Végre itt a kánikula, a forróság elől pedig a legjobb, ha vízpartra menekül az ember. Ami pedig még jobb, h
Elolvasom