Ma estétől lezárják Balatonalmádi központját a Fidesz frakcióülése miatt

Ma estétől lezárják Balatonalmádi központját a Fidesz frakcióülése miatt

A kormánypárt tagjai ezúttal Balatonalmádiban gyűlnek össze a parlament tavaszi ülésszaka előtt.

Jövő héten kezdődik a parlament tavaszi ülésszaka, ami előtt a Fidesz frakciója ismét elvonul egy NER-közeli milliárdos szállodájába, hogy a 133 bátor ember testben és lélekben megújulva felkészülhessen az előtte álló embert próbáló kihívásokra – olvasható a 444.hu cikkében. Ősszel Esztergomban jártak egy Hernádi Zsolt-érdekeltségű szállodában, most Balatonalmádi következik, ahol történetesen – mint a Balatonnál bárhol – a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguestnek van egy szállója.

A település honlapján már pénteken hírét vitték a nagy eseménynek – természetesen az illiberális vidékeken szokásos módon, a lényeget épp elhallgatva. Egy Közérdekű: lakossági tájékoztató ideiglenes útlezárásról közlemény árulja el a lényeget. Más oka ugyanis aligha lehet, hogy egy település szinte központi részét, történetesen épp egy szálloda közelében, teljesen lezárják – írja a portál. Márpedig itt most ez fog történni:

Forrás: 444.hu

Kedd este nyolctól csütörtök este nyolcig le lesz zárva a közlemény szerint

  • a Bajcsy-Zs. utca a Györgyi Dénes utca-Margaréta köz és a Szabadság utca között teljes szélességében (a Bajcsy-Zsilinszky utcában van a Hunguest Hotel BÁL Resort);
  • a Balaton utca teljes hosszában és szélességében;
  • a Görgey utca a Bajcsy-Zs. utca és a Hadak útja között teljes szélességében, valamint
  • a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár előtti parkoló (Városház tér 4.)

Ebben a térségben „átmenetileg a gyalogos forgalmat is korlátozzuk”, ami többek között azt jelenti, hogy ezeknek az utcáknak ezeknek a lezárt szakaszára csak az ott lakók mehetnek be, nemcsak járművel, de még gyalog is, és csak akkor, ha a személyi igazolványukkal és lakcímkártyájukkal igazolni tudják, hogy ők ők. További hasznos tudnivaló, hogy a Bajcsy-Zs. utcára a József Attila utca (71-es út) felől lehet behajtani a Szabadság utcáig, a Veszprémi út felől a Györgyi D.–Margaréta utcákig, illetve hogy a Bajcsy-Zs. utca és a Széchenyi sétány közötti járdaszakasz, valamint a felüljáró a József A. utcán (71. út) szintén nem lesz használható.

A lezárásban és a kordonozásban nincs semmi különös, a kihelyezett frakcióüléseket már huzamosabb ideje szigorúan a nyilvánosságtól elzárva tartják, de a hétvégén Orbán Viktor évértékelőjére is minden korábbinál fokozottabb kordonozással készültek.


Forrás: 444
Fotó: hellovidek.hu

Kapcsolódó

Szigorú feltételek várnak a siófoki szórakozóhelyekre, ha éjjel is nyitva akarnak tartani

A helyi képviselő-testület végül hat pontban állapodott meg, amelyek az illetékes szórakozóhelyek nyitvata
Elolvasom

Még több koncerttel és megújult nagyszínpaddal vár idén a siófoki Plázs

Megérkeztek az első hírek a balatoni nyár epicentrumának számító, immár 9. évébe lépő siófoki Plázsról. I
Elolvasom

Teljes a Sound zenei programja

Féltucat zenei helyszín, köztük két nagyszínpad, délutántól pirkadatig tartó partidömping, összesen közel
Elolvasom