A kötet borítója már az első pillantásra pozitív képet fest a megpróbáltatásokkal teli elmúlt másfél év után: a gasztrokalauz 65 új helyet jelent be a tó körül. „A járvány nemhogy megtörte volna a tóparti vendéglátás lendületét, ellenkezőleg, stílusbeli sokszínűség, kreativitás és ötletesség jellemzi a legtöbb helyet” – kommentálja a kiadó. Kezünkben a Magyar Konyha Magazin nyári duplaszáma és legújabb étteremkalauza – amelyről gyorsan kiderül, hogy nem is annyira étterem-, mint kulináris kalauznak tekinthető.
2013 óta az idei a kilencedik Balaton Gasztrokalauz. Egy érdekes folyamatra mutat rá a Balaton-kalauz közel tízéves történetének ezen adata: az első kiadványban 170 hely szerepelt, többségében éttermek. A 2021-es kötetben immár 360 hely szerepel, amelyből csupán legfeljebb 100 a klasszikus értelemben vett étterem.
A teljes cikket itt olvashatják.