Már kaphatók a jegyek a 198. Anna-bálra

Már kaphatók a jegyek a 198. Anna-bálra

A majdnem két évszázados múltra visszatekintő rendezvénysorozat idén is káprázatos programkínálattal jelentkezik.

Július 29-én rendezik meg Balatonfüreden a 198. Anna-bált, az eseményre már kaphatók a jegyek. A patinás estet az Anna Fesztivál programjai előzik meg. Lesz operaest, szívhalászat, prímás gála és újdonságként, a kávéházi cigányzene hagyományait felelevenítve, a Tagore sétányon valamint a vendéglátóhelyeken játszanak majd a zenészek – írja a balatonfured.hu.

Az ország egyik legrégebbi társadalmi eseményén, a 198. Anna-bálon mintegy hatszáz bálozó vehet részt. A hamarosan bicentenáriumát ünneplő Anna-bál és a hozzá kapcsolódó Anna Fesztivál ezúttal az ötvenes-hatvanas évekbe, a táncdalfesztiválok világába is elkalauzolja a vendégeket.

Az eseményt július 29-én, szombaton az Anna Grand Hotel díszes termeiben, hangulatos udvarában rendezik meg. A bál előtt a Vaszary-villa kertjében gyülekeznek a vendégek és innen indul majd a zenés menet, itt akasztják a hölgyek nyakába a sorszámozott herendi porcelán szíveket. A báli közönség szavazza meg a 15 legszebb lányt, akik közül majd a szakmai zsűri választja ki a bál szépét és udvarhölgyeit.

A hagyományos palotást az Operaház balettművészei táncolják, a Mendelssohn Kamarazenekar pedig kisebb koncertet ad. A bálra ezúttal is meghívást kap minden 18 éves balatonfüredi lány, valamint a város kulturális partnertelepüléseiről egy-egy pár.

Július 24-30. között zajlanak az Anna Fesztivál eseményei, amelyeket az EKF 2023 programmal közösen szervez meg a város. A Gyógy téren felállított nagyszínpadon az Állami Operaház operaesteket tart, világhírű darabokból csendülnek majd fel részletek. Ebben az évben először rendezik meg a Szerenádok éjszakáját, különleges hangulatot ígérnek a füredi 18 éves lányok részére adott vonószenekaros éjjeli koncertek. A közkedvelt Szívhalászat ezúttal sem marad el, és a Hagyományok Házával közösen megtartja a város a prímások gáláját is.

Újdonság, hogy a Tagore sétányon és a város több vendéglátóhelyén a békebeli kávéházi cigányzene hagyományait felelevenítve prímások zenélnek majd. A romantikázás mellett a közönség megszavazhatja az utcazenészként is feltűnő vonószenei formációk legjobb prímását is.

A 198. Anna-bálra a hagyományos, a vacsorát is tartalmazó báli belépők 95 ezer forintba kerülnek, a Gyógy téri pavilonban 85 ezer forintért lehet helyet foglalni. A belépők az előjegyzések miatt csak korlátozott számban állnak rendelkezésre és kizárólag az Anna-bál honlapján igényelhetők.


Forrás: balatonfured.hu
Fotó: balatonfured.hu

Kapcsolódó

Ma indul a harmadik Holtszezon fesztivál Veszprémben

A nagyszabású rendezvény idén is nívós fellépőket és előadókat sorakoztat fel egy seregnyi helyszínen. - -
Elolvasom

Egy pálos kolostor feltárása kezdődött meg Balatonszemesen

A Balaton északi és déli partján egyaránt megtalálhatóak a pálos rend működésének nyomai. Ezúttal a balaton
Elolvasom

Ma estétől lezárják Balatonalmádi központját a Fidesz frakcióülése miatt

A kormánypárt tagjai ezúttal Balatonalmádiban gyűlnek össze a parlament tavaszi ülésszaka előtt. - - J
Elolvasom