Már kaphatók a jegyek a 199. Anna-bálra

Már kaphatók a jegyek a 199. Anna-bálra

Magyarország egyik legnagyobb múltú társadalmi eseménye jövőre ünnepli a bicentenáriumát.

Július 27-én rendezik meg Balatonfüreden a 199. Anna-bált, az eseményre már kaphatók a jegyek. A patinás estet az Anna Fesztivál programjai előzik meg. Lesz operaest, szívhalászat, prímás gála és ebben az évben is megrendezik a Szerenádok éjszakáját – tájékoztat a balatonfured.hu.

Az ország egyik legrégebbi társadalmi eseményén, a 199. Anna-bálon mintegy hatszáz bálozó vehet részt. A jövőre bicentenáriumát ünneplő Anna-bál és a hozzá kapcsolódó Anna Fesztivál ezúttal a húszas-harmincas évekbe, a swingek világába kalauzolja el a vendégeket.

Az eseményt július 27-én, szombaton az Anna Grand Hotel díszes termeiben, hangulatos udvarában rendezik meg. A bál előtt a Vaszary-villa kertjében gyülekeznek a vendégek és innen indul majd a zenés menet, itt akasztják a hölgyek nyakába a sorszámozott herendi porcelán szíveket. A báli közönség szavazza meg a 15 legszebb lányt, akik közül majd a szakmai zsűri választja ki a bál szépét és udvarhölgyeit.

A hagyományos palotást az Operaház balettművészei táncolják, a Mendelssohn Kamarazenekar pedig kisebb koncertet ad, ezúttal csatlakozik hozzájuk Kozma Orsi és Zséda. A bálra ezúttal is meghívást kap minden 18 éves balatonfüredi lány, valamint a város kulturális partnertelepüléseiről egy-egy pár.

Július 22-28. között zajlanak az Anna Fesztivál eseményei. A Gyógy téren felállított nagyszínpadon az Állami Operaház operaesteket tart, világhírű darabokból csendülnek majd fel részletek. Különleges hangulatot ígér a Szerenádok éjszakája, a füredi 18 éves lányok részére adott vonószenekaros éjjeli koncert. A közkedvelt Szívhalászat ezúttal sem marad el, és a Hagyományok Házával közösen megtartja a város a prímások gáláját is.

A 199. Anna-bálra a hagyományos, a vacsorát is tartalmazó báli belépők 130 ezer forintba kerülnek, a Gyógy téri pavilonban pedig 100 ezer forintért lehet helyet foglalni.

A belépők kizárólag az Anna-bál honlapján igényelhetők.


Forrás: balatonfured.hu
Fotó: balatonfured.hu

Kapcsolódó

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Csonkatorony, Csopak

Csopak települése már önmagában is ikonikus az északi parton járatos ember számára, de a falu gyakorlatilag
Elolvasom

Mutatjuk hol parkolhatsz ingyen Siófokon a szezon alatt is

A régi halászati telek területe idén nyáron is ingyenesen vehető igénybe. - - A város ingyenes parkol
Elolvasom

A nyárnál csak a Plázs programjai forróbbak

Végre itt a kánikula, a forróság elől pedig a legjobb, ha vízpartra menekül az ember. Ami pedig még jobb, h
Elolvasom