Még zárva maradnak a szezonális üzletek a Balaton-parton

Még zárva maradnak a szezonális üzletek a Balaton-parton

A koronavírus fenekestül forgatja fel az egész világot. Ez alól természetesen a Balaton környéke sem kivétel. A kompok közlekedését illetően viszont eddig még nem született rendelet – olvasható a 24.hu-n.

A koronavírus miatt több kora tavaszi rendezvény is elmaradt a Balatonnál: nem nyitották meg a hétvégén a 8. Füredi Tavaszi Fesztivál, s bár az egész évben nyitva tartó tóparti éttermek, bisztrók, borozók, cukrászdák többsége várta a vendégeket, a szezonális üzletek tulajdonosai még fontolgatják, mikor nyissanak ki – írja a Magyar Nemzet.

A balatoni kompközlekedés korlátozásáról még nincs rendelet, de az átkelőhajókat üzemeltető Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) gondoskodik a dolgozói és a komputasok egészségi állapotának megőrzéséről. Fertőtlenítő kézmosó készülékeket helyeztek ki a kompkikötő zárt területeire, emellett azt kérik az utasoktól, hogy a menetjegyért ne készpénzzel, hanem bankkártyával fizessenek.

A balatoni komp péntek óta negyvenpercenként közlekedik, a szántódi révből az első járat 6 óra 40 perckor, Tihanyból az utolsó este 7-kor indul. A hajózási előszezon idén is húsvétkor kezdődik: az első személyhajó április ­11-én, nagyszombaton délelőtt 10 órakor indul a siófoki kikötőből Balatonfüredre.

Kiemelt kép: kaposvarmost.hu

Kapcsolódó

Meglepően tiszta a Balaton vize

A Balaton-átúszás térségében (Révfülöp és Balatonboglár között) valamint további hét helyen vett vízminták
Elolvasom

3+1 balatoni pizzéria, ami előtted is feltárja Itáliát

A Balaton népszerűsége talán még sosem állt ennyire magasan a különleges körülményeknek köszönhetően. A par
Elolvasom

Keszthelyen van az északi part egyik legjobb kávézója

Keszthelyről mindenkinek a Festetics-kastély, azaz a Helikon Kastélymúzeum ugrik be elsőre. Kevesen tudják
Elolvasom