Megbírságolták a Balaton Rádiót

A MaxiRádió, a Balaton Rádió és a 88,9 – BestFM rádiók nem teljesített vállalásai miatt szabott ki pénzbüntetést a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa, amely két helyi rádiós frekvencia pályázati felhívását is véglegesítette – közölte az NMHH Kommunikációs Igazgatósága pénteken az MTI-vel.

Az NMHH közleménye szerint a Médiatanács hivatalból eljárást indított a Mátra Média Kulturális Egyesület által üzemeltetett MaxiRádió ellen.
    

A július 11. és 17. közötti adáshéten a kisközösségi rádió nem teljesítette a műsorstruktúrára vonatkozó, hatósági szerződésben vállalt kötelezettségeit. Alulteljesítette a műsorok szövegarányára vonatkozó vállalását, valamint a helyi közélettel foglalkozó, illetve a közszolgálati műsorok aránya is túl alacsonynak bizonyult, ez utóbbi nem érte el a törvényi minimumot sem. Ezen kívül túllépte a zene arányára vonatkozó maximális vállalását, miközben kevesebb magyar zenei művet tett közzé – írták.
    

Közölték, a jogsértések miatt a Médiatanács bírságot szabott ki a MaxiRádió szolgáltatójára.
    

Az NMHH közölte, a Siófok-Fokihegy 88,7 MHz frekvenciát használó kisközösségi Balaton Rádió július 4. és 10. közötti műsorkínálatában nem tett eleget a szöveg, a zene és a helyi jellegű műsorszámok arányára vonatkozó szerződéses vállalásainak.
    

Emellett nem teljesítette a közszolgálati célokat szolgáló műsorszámok arányára vonatkozó vállalásait sem, továbbá megsértette a vonatkozó törvényi rendelkezést is – állapította meg a Médiatanács.
    

A jogsértések miatt a testület ugyancsak bírsággal sújtotta a médiaszolgáltatót – írták.
    

A közlemény szerint a Best Radio Kft. által üzemeltetett 88,9 – BestFM elnevezésű, Zalaegerszeg 88,9 MHz-en működő helyi vételkörzetű, kereskedelmi jellegű médiaszolgáltatáson augusztus 5-én közzétett műsor miatt indított eljárást a hatóság.
    

A médiaszolgáltató nem tett eleget a helyi közélettel foglalkozó, mindennapi életet segítő és a közszolgálati jellegű műsorszámokra vonatkozó szerződéses vállalásának.
    

A testület bírságot rótt ki a szolgáltatóra, és a jogsértés ismételtsége miatt annak vezető tisztségviselőjére is.
    

Közölték azt is, hogy a Médiatanács véglegesítette a Vác 91,9 MHz és a Mór 92,9 MHz helyi vételkörzetű rádiós frekvenciák pályázati felhívásait, amelyek pénteken lesznek elérhetők az NMHH honlapján.

Forrás: mti.hu

Kapcsolódó

Filmklub indul a Balaton Moziban

A havonta jelentkező rendezvénysorozat kultikus filmalkotásokat mutat majd be a füredi Balaton Mozi vetítőt
Elolvasom

A baglyok szaporodását költőládák kihelyezésével segítheti a lakosság

Műfészkek, költőládák kihelyezésével segítheti a lakosság és az önkormányzatok a településlakó, rágcsálópus
Elolvasom

Eredménytelenül zárult a badacsonytomaji Szegedy Róza Ház hasznosítási pályázata

Ajánlat híján eredménytelenül zárult a badacsonytomaji Szegedy Róza Ház hasznosítására kiírt pályázat - köz
Elolvasom