Megújul a hullámház Füreden

Már megindultak a tavaly, egy szélviharban megrongálódott hullámház helyreállítási munkálatai a balatonfüredi Széchenyi sétányon – írja a település weboldala.

Az elmúlt időszakban az önkormányzat több szakmai egyeztetést is folytatott annak érdekében, hogy az új szerkezeti elem időtállóbb, stabilabb, de egyben esztétikus is legyen.
A felújítás során a károsodott fa elemeket horganyzott acélszerkezetre cserélik, az elemek gyártását követően, várhatóan egy hónapon belül befejeződik a javítás.

2013-ban újult meg a Széchenyi sétány, azzal a szándékkal, hogy olyan arculatot kapjon, amitől az átutazók kedvet kapnak körbenézni a városban. A városképi és használati szempontból is kiemelt jelentőségű sétányt komfortosnak, de egyben tetszetősnek tervezték. Megjelenését a hullámos vonalak határozzák meg, illeszkedve ezzel a Zákonyi sétány és a Vitorlás tér kialakításához vagy éppen a Kerek templom alatti hullámzó domborzathoz. Ennek a koncepciónak volt az egyik fontos része az úgynevezett hullámház kialakítása is.
Kapcsolódó

Új elnököt avat a Balatoni Kör

A Villa Gréta cukrászat üzemeltetője, Szilágyi Lajos örökölte meg Laposa Bence posztját a Balatoni Kör élén
Elolvasom

Blokk buktatta le a botcsinálta betörőt

Másfél éves börtönbüntetés lett a jutalma a férfinak, aki márciusban feltört két siófoki nyaralót, hogy az
Elolvasom

Autó gyulladt ki Balatonszentgyörgy térségében

Teljes útlezárást eszközölt a hatóság a hétvégén a 68-as számú főút M7-es lehajtójánál több órán keresztül
Elolvasom