Megvannak a strandkézilabda Magyar Kupa győztesei

Lezárult a strandkézilabda-bajnokság első fordulója, amit a nőknél az OVB Beach Girls, a férfiaknál pedig a Hír-Sat BHC nyert. Az első forduló egyben a Magyar Kupát is jelenti.

Az idén a koronavírus-járvány miatt a megszokottnál később kezdődött meg a strandkézilabda-bajnokság. Ráadásul a pandémia miatt ebben a szezonban rövidített programmal hirdették meg a pontvadászatot.

Az első fordulót Alsóörsön bonyolították le, 14 férfi és 16 női alakulattal. Négy- és három fős csoportokban kezdődtek a küzdelmek, majd egyenes kieséses rendszerben dőltek el a helyezések.

A nőknél végül az OVB Beach Girls nyerte a fordulót és ezzel a Magyar Kupát is. A döntőben szétlövéssel verte a Multichem Szentendrét. A bronzérmet a Farkasvár-Lupa Lake BHC érdemelte ki.

A legjobb női kapus Hadfi Gréta (Strandépítők), játékos Kretz Fruzsina (Multichem Szentendre), míg a gólkirály szintén az előbb említett Kretz Fruzsina lett.

A férfiaknál a Hír-Sat BHC állhatott fel a dobogó tetejére, mögötte másodikként zárt a Duna House Fervas, harmadikként pedig a BSSE.

A legjobb kapus díját Kerekes Lőrinc (Dinamit BHC) kapta. A játékosok közül John András (Hír-Sat) érdemelte ki az elismerést. A gólkirály Kuhn Márton (VDK Juniors BHC) lett.

A bajnokság július 4-5-én folytatódik Agárdon.


Kapcsolódó

A Balatont is érinti a strandfejlesztési program

Negyedik ütemébe lépett a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) országos strandfejlesztési programja, amelynek
Elolvasom

Nemzetközi tavas konferencia-maraton a balatoniak szervezésében

Péntek hajnalban egy órakor kezdődött a Global Lake Marathon nevű 24 órás online konferencia-maraton a Bala
Elolvasom

Megérkezett Keszthelyre a város karácsonyfája

Bár a speciális körülményekre való tekintettel az idei adventi vásár elmarad Keszthelyen, a karácsony meghi
Elolvasom