Milyen autót lehet lízingelni?

Milyen autót lehet lízingelni?

Az autólízing egy igazán kedvező megoldás arra, hogy minél hamarabb használatba tudjuk venni álmaink járművét. Elérhetővé válik a kiszemelt autó, ráadásul egy rugalmas és egyszerű konstrukció segítségével tehetjük meg mindezt. Azonban vannak tényezők, feltételek, amelyekre jobb odafigyelni.

Mely autókat lehet lízingelni?

Az autó lízing igénylésében tud segíteni a Lizingo.hu oldala is. Több feltételre is oda kell figyelni azonban a lízingelés során. Az egyik ilyen paraméter az, hogy 15 évnél fiatalabbnak kell lennie a járműnek – tehát használt autó is szóba jöhet –, és magyarországi eladónak kell kínálnia azt. Választhatunk modellt egy autókereskedő kínálatából, de magánszemélytől és cégtől is beszerezhetjük közvetlenül, vagy éppen a szomszéd járgányát is megvehetjük az autólízing segítségével.

A jármű életkora fontos tényező, mivel legfeljebb 17 éves személyautó vagy legfeljebb 3,5 tonnás kisteherautó vásárlásához igényelhető a lízing. A kort ebben az esetben úgy kell kiszámolni, hogy az aktuális évből kivonjuk a gyártási évet, a hónapok pedig nem számítanak. Az életkor már csak azért is fontos, mert a lízingnek az autó 18 éves koráig kell kifutnia, tehát egy 14 éves autót maximum 4 évre – 48 hónapra – lehet megfinanszírozni. Ezzel ajánlott kalkulálni a kiválasztás során.

Gyakori kérdés, hogy mégis mi a helyzet a külföldről behozott autókkal kapcsolatban? A jó hírünk az, hogy külföldi forgalmi engedéllyel rendelkező járműveket is lehet hitelezni. Itt arra kell figyelni, hogy a folyósítás csak akkor lehetséges, ha már megtörtént a magyarországi forgalomba helyezés.

Külföldön lévő autót a magyar bankok nem fognak megfinanszírozni. Ez egyedül úgy lehetséges, ha a folyamatba bevonunk egy magyar eladót, például autókereskedőt, aki kint kifizeti a járművet helyettünk, behozza Magyarországra, eladja a banknak, és a hazai forgalomba helyezést is elintézi még az utalás előtt.

Az önerő mértéke változhat

Autólízing során a minimális önerő a vételár 20%-a lesz. Ezt azonban több tényező is befolyásolja. Az egyik az, hogy milyen a kiválasztott autó értékvesztése, a másik pedig a hitelképesség. Ha nagy az autó értékvesztése és/vagy gyengébb a hitelképesség, akkor a szükséges önerő mértéke is növekedni fog.

Egy nagyobb értékvesztésű jármű vagy gyengébb hitelképesség esetén az elvárt önerő gyakran 30% lesz, de ha egy luxus kivitelű autót szeretnénk így beszerezni, akkor ez a százalék felmehet 40-re is.

Szinte bármilyen autó beszerzése megoldható

Autólízing már amerikai járművek esetében is elérhető. Ma már az sem probléma, ha olyan autót választunk, amit itthon nem forgalmaznak, vagy egyedi a felszereltsége, de lakóautó és autószállító lízingelése is megoldható.

Ehhez egyedi értékbecslésre lesz szükség, ahol az önerő általában legalább 30%. A folyamat ilyenkor nagyjából 2 nappal hosszabb lesz.

Az autólízing minimum 1.500.000 forint feletti értékű autók esetében érhető el. A legkisebb igényelhető hitelösszeg pedig 1.000.000 Ft. Az autó paraméterei mellett azonban a hitelképesség is komolyan befolyásolja az elérhető hitelösszeg nagyságát.

Kapcsolódó

Készüljünk székekkel a kertünk berendezésére! 

Igaz, még javában itt a tél, de már jöhetnek olyan napok, amikor kellemesebb az időjárás és esetleg egy tak
Elolvasom

Érdemes hőszivattyúval fűteni?

Manapság egyre elterjedtebb a hőszivattyú. Ez azért lehet, mert egy igen gazdaságosan üzemeltethető berende
Elolvasom

Természet inspirálta víztisztítási módszer

Talán te is hallottad már, hogy számos nagyváros víztisztításában a természet nyújtotta lehetőségek nagyon
Elolvasom