Mire figyeljünk oda érettségi előtt?

Mire figyeljünk oda érettségi előtt?


A tanulás sosem kizárólag az agyat terheli meg, hiszen ahhoz, hogy jó teljesítményt tudjunk nyújtani, lelki felkészülésre is szükség van. Hiába tudunk mindent, ha nem pihentünk eleget, nem étkeztünk megfelelően, ha belül nem érezzük magunkat úgy, hogy minden klappol. A sikeres vizsga titka tehát nem a tanulás, hanem a megfelelő felkészültség és az előkészületek. Lássuk, mire érdemes figyelni az érettségi előtt!

Az érettségi megterhelő időszak

Hiába tudjuk azt, hogy sokat tanultunk, hogy minden fogalmat bemagoltunk, hogy értjük az összefüggéseket, ha hiányzik a lelki felkészültség. Amellett, hogy belül rendben vagyunk magunkkal, a siker érdekében fontos, hogy időben elkezdjük a tételekkel való foglalkozást. Ha tudjuk, hogy nincs rá időnk, akkor érdemes kipróbálni a Rubicon Történelem Érettségi Mesterkurzust, hiszen itt előre megkaphatjuk a vázlatot, segítenek abban, hogy mire számíthatunk.

A modulok ugyanis minden aktuális érettségi követelményhez igazodnak, így pontosan azt tanulhatjuk meg vele, amit kérdezni fognak. Nem kell tehát azon stresszelni ebben az amúgy is nehéz időszakban, hogy mit hagytunk ki a felkészülés során. Emellett minden tételhez megkapjuk a szükséges anyagot online videós formában, aminek köszönhetően bármikor és bárhol készülhetünk a nagy napra. 

Mire érdemes figyelni az érettségi előtt?

Nemcsak az agyunknak, hanem az idegrendszerünknek is optimálisan kell működnie ahhoz, hogy minden rendben menjen. A jó eredményhez rendszeres testmozgásra, megfelelő táplálkozásra, vitaminokra van szükség, amelyek segítik a koncentrációt, az emlékezet működését. Mindez ráadásul megakadályozza, hogy a tanulási kedv alábbhagyjon, motivációt nyújt, a friss levegőt pedig jót tesz az agyunknak. 

Kevesen tudják, de amikor rossz az ember kedve, akkor az emlékezése sem túl optimális. A hangulatunk befolyásolja azt, hogyan tudunk tanulni, mennyire tudunk koncentrálni egy adott feladatra. Hiába készültünk időben, hiába vettük igénybe a Rubicon Történelem Érettségi Mesterkurzus tananyagát és rágtuk magunkat át rajta rendesen, ha folyamatosan fáradtak és motiválatlanok vagyunk.

Iktassunk be szünetet!

Egy kis lustaságra a tanulás során is szükség lesz. Senki nem tud folyamatosan koncentrálni, a napi feladatok elvégzésénél be kell iktatni néha egy kis szünetet. Ilyenkor igyunk egy finom teát vagy limonádét, sétáljunk egyet a kertben, esetleg olvassunk pár oldalt egy könyvből. Ez mind segíteni fog abban, hogy egy kicsit eltereljük a gondolatainkat. Az agyunknak kikapcsolódásra van szüksége, amit csak úgy tehetünk meg, hogy mással foglalkozunk, olyannal, ami nem túl megterhelő a számára. Ilyenkor nyugodtan végezzünk egy kis házimunkát, ez is sokat segíthet. 

Az igazi kikapcsolódás mindenkinek más, de azért a legtöbbünk számára a napfény, az elegendő víz, egy kis mozgás bőven elegendő ahhoz, hogy vissza tudjunk térni a tanuláshoz. Pár perc senkinek nem okozott még hátrányt, sőt, aki egy kicsit lustálkodik, sokkal pihentebb és koncentráltabb lesz.

Kapcsolódó

Ezek a praktikus kiegészítők segítenek belakni a fürdőszobát

Ha most lett kész a lakás, vagy a fürdőszoba felújítása és szeretnéd néhány kiegészítővel még kén
Elolvasom

Újra hőségriadó van kilátásban

Pénteken derült, napos, csapadékmentes időben lesz részünk. Helyenként élénk lehet a délies szél. A csúcshő
Elolvasom

Szobanövényeket minden helyiségbe! Íme, 3+1 növény, ami hasznodra lesz

Szinte nincs is olyan otthon, ahol ne találkoznánk legalább egy szobanövénnyel, nem véletlenül. A virágok
Elolvasom