Mitől hasznos és trendi a napellenző?

Mitől hasznos és trendi a napellenző?

Ahogy egyre melegebb az idő, szívesen töltünk akár órákat is a teraszon. Szabadidőnkben nagyon kellemes beszélgetni egy jót a családtagokkal, barátokkal az erkélyen, vagy csak ücsörögni itt a reggeli kávénk mellett. Ha nincs kertünk, a kisebb gyerekek tudnak például homokozni, vagy akár medencézni is itt.

Persze ehhez megfelelő árnyékolás is szükséges. Ha odatűz a nap, az nemcsak kellemetlen, hanem könnyen le is éghetünk. Állíthatunk fel napernyőt, de sokkal stabilabb és trendibb megoldás a napellenző.

Eddig inkább csak vendéglátóhelyek teraszain találkozhattunk vele, de ma már egyre több otthon díszít. Ha Ön egy esztétikus és fix árnyékolási megoldásra vágyik, kérjen bátran segítséget szakértőktől! Az Árnyékrendelő.hu napellenzői között például manuális kurblis kitekerővel rendelkező, motoros meghajtású ami szélérzékelővel is párosítható. Ők a termékforgalmazáson túl még egyedi méretre való gyártással és kivitelezéssel, elektromos beüzemeléssel is foglalkoznak. Így ha nem akarunk sokat bajlódni a megfelelő szakemberek megtalálásával, akkor ők egy kézben tartják a teljes árnyékolási folyamatot, és 25 év tapasztalattal segítenek a megfelelő árnyékoló kiválasztásában is.

Néhány szó a napellenzők meghajtásáról

A napellenzők között vannak kézi tekerővel, úgynevezett kurblival működők és motoros meghajtásúak is. Az előbbieket tekintjük a hagyományos típusoknak, ezek is jól működhetnek, de kevésbé komfortosak. Utóbbiak használata sokkal kényelmesebb, nem beszélve arról, hogy nagyobb méretű napvédőknél a súly miatt is érdemes ezeket választani. Ha rezgésérzékelővel is el van látva, még a széllökések sem fogják megrongálni a napellenzőt, mert önmagát betekeri.

Van olyan verzió is, ami az említett két típust ötvözi, vagyis motorosan és kézi tekerővel is használható. Ez az NHK kivitel. Különösen akkor jön jól ez a modell, ha esetleg áramszünet van, és a motoros betekerés nem tud működni.

Minőségi jegyek

Egy napellenző akkor tekinthető megbízható minőségűnek, ha különféle szabványoknak megfelel. Ilyen a CE jelölés és TÜV minősítés is. Ha ezeket látjuk a használati útmutatón, akkor nem lehet gond a termékkel. Garancia szempontjából jó, ha minimum két évet ad a gyártó, és előny, ha még az alkatrészellátást is biztosítja további 24 hónapon át. 

A szerkezeti felépítésnél fontosak a porszórt felületű, AlMgSi öntvények, az extrudált idomok, illetve horganyzott acél zártszelvények. A ponyvánál lényeges, hogy vízálló, UV-álló és portaszító legyen, mint például a SCHMITZ, a SATTLER, vagy a SERGE FERRARI márkájú termékek. Külön jó pont, ha gombásodás és penészedés elleni védelmet is kapnak a napellenzők, mert ez tovább növeli az élettartamukat. Az UV-állóságról már esett szó, de külön figyelmet érdemel az UV szűrő képesség. A barkácsáruházi, vagy bizonytalan eredetű napellenzők jellemzően egyiket sem tudják, a jobbak csak UV állóak, ami azért alattomos mert a napellenző alatt az árnyékban ég le a tulajdonos. Az Árnyékrendelő.hu (SATTLER) kínálatában csak 1. osztályú minimum 97%-os UV szűrő képességű textilek találhatóak meg. 

Funkcionalitás és trendiség egyben

A napellenzőket sokan azért is választják, mert akár egyszínű, akár csíkos típusok mellett is döntenek, biztosan feldobják majd a ház, társasház homlokzatát. Ez esztétikai szempontból sem elhanyagolható, mert egységesebbé, harmonikusabbá teszik a külső megjelenést. Ugyanakkor mellettük még egyéb árnyékolóra sincs szükség. Sőt az otthonunk értékét is növelik.

Kapcsolódó

Miért keresik annyian a kisebb kanapékat?

Ha a kanapé szót meghalljuk, akkor a nappali központi bútora jut eszünkbe – termetes méretével, impozáns ki
Elolvasom

Hasznosítható-e a mobilház nyaralási, illetve turisztikai szempontból?

Ezúttal két irányból is megpróbálunk közeledni voltaképpen ugyanahhoz a kérdéshez: milyen formában élvezhet
Elolvasom

A Balaton kapuja: Kenese Bay Garden Resort & Conference Hotel

Megnyitotta kapuit a saját kikötővel, partszakasszal és stranddal megálmodott Kenese Bay Garden Resort &
Elolvasom