Művérrel leöntött vegánok demonstráltak a zamárdi strandon

Művérrel leöntött vegánok demonstráltak a zamárdi strandon

Az ellentmondásos megítélésű bemutató viszonylag nagy port kavart a strandolók és a járókelők között.

Egy balatoni strandon, Zamárdiban jelent meg újra a nemrég a megosztó tejkiöntést is magára vállaló Hungarian Animal Rights Corps (HARC). Az állatjogi csoport aktivistái „hústálcákban”, művérrel leöntve hívták fel a figyelmet az állatok kihasználására Zamárdiban, derül ki a szervezet közleményéből, amit a Telex is leközölt. Az önkéntesek három bolti hústálcát imitáló fehér dobozban feküdtek, magukat halottnak tettetve, a dobozokon pedig a „humánus tartásból származó, tanyasi” emberhús felirat szerepelt.

A vegán aktivisták arra akarják ezzel felhívni a figyelmet, hogy állatokat ölni tartási körülményektől függetlenül elfogadhatatlan. Az aktivistákat körülvevő táblákon a „nem lehet humánusan gyilkolni” és a „képzeld magad az áldozat helyébe” feliratok szerepeltek.

A HARC a közlemény szerint így akar „görbe tükröt” mutatni a társadalomnak, és növelni szeretné az emberek állatokkal szembeni empátiáját azzal, hogy embereket mutatnak be a vágóhidakon megölt állatok helyében.

Az akciót a közlemény szerint vegyesen fogadták a járókelők, többen jelezték támogatásukat, de voltak, akik szerint a művérrel leöntött embereket gyerekek is látták a strandon. Az aktivisták azt mondják, épp arra az ellentmondásra akarják felhívni a figyelmet, hogy a disznóvágások, horgászat és a bolti húspultok látványa elfogadhatónak számít sok szülő számára, míg az emberi nem.


Forrás: Telex
Fotó: Hungarian Animal Rights Corps

Kapcsolódó

Augusztusban hömbölög az első Telek fesztivál Veszprém határában

Nagy fába vágta a fejszéjét a veszprémi Terem bár csapata és (szub)kulturális holdudvara. Augusztus 8 és 11
Elolvasom

A Balaton kapuja: Kenese Bay Garden Resort & Conference Hotel

Megnyitotta kapuit a saját kikötővel, partszakasszal és stranddal megálmodott Kenese Bay Garden Resort &
Elolvasom

Lakatos Márk idén is Fashion Show-val készül a Soundra

A divattervező ismét divatshowkkal készül a Heineken Balaton Soundra, de idén, a kifutón felvonuló márkákk
Elolvasom