Nagy népszerűségnek örvendett az új kutyás strand Keszthelyen

Nagy népszerűségnek örvendett az új kutyás strand Keszthelyen

A Keszthelyi Kutyás Park, Strand és Piknikkert a belföldi kutyás turizmus egyik legfelkapottabb úti céljává vált a szezonban. Majdnem tízezer látogató fordult meg itt a nyár folyamán – írja közleményében a strandüzemeltető.

Június elsején, közvetlenül a tavaszi járványügyi korlátozások lazítása után nyitott meg a Balaton, illetve az ország egyedülálló kutyás-kutyabarát közösségi tere Keszthelyen, ahol kutyás fürdési lehetőség mellett kutyajátszótér, kutyás bolt és persze jutalomfalat is várta a négylábú vendégeket. A család többi tagja pedig a parkhoz tartozó piknikkert vendéglátását élvezhette, de a közösségi kertben külön könyvtár- és társasjáték sarok is helyet kapott.

A várakozásokat is felülmúlta a nyári szezonban tett látogatások száma. A három hónapban átlagosan naponta 250-300 fő volt kíváncsi a Parkra, a kutyák száma is átlagosan meghaladta a napi százat. Ez becsléseink szerint azt mutatja, hogy közel 10 ezer ember látogatott el a Parkba a három hónap alatt, tehát a látogatások száma meghaladta a 25 ezret! Azt gondolom, ez turisztikai szempontból is számottevő eredmény egy Balaton-parti település életében. Az ország minden pontjáról, sőt, külföldről, leginkább a környező országokból, Ausztriából és Szlovákiából is érkeztek vendégek hozzánk, akár csak egy napra, vagy akár egy egész hétre, hogy élvezhessék a balatoni Kutyás Park. Strand és Piknikkert nyújtotta szolgáltatásokat” – mondta Sziládi-Kovács Tibor a Keszthelyi Kutyás Park, Strand és Piknikkert üzemeltetője.

/blockquote>

A tavaszi időszakban, a turizmusban tapasztalt visszaesés nehéz helyzetbe sodorta a szektorban dolgozókat, illetve a szolgáltatásokat igénybe vevőket is. A szigorítások lazítása ugyan bizakodásra adott okot, azonban nehezen indult a szezon. Ezért is döntött úgy a Park üzemeltetése, hogy idén nem vezetik be a tervezett belépőt, ezzel is elősegítve a turizmus újraéledését, visszatérését a korábbi szintre.

Sziládi-Kovács Tibor:„Június 1-én megnyitott a Kutyás Strand és Park, mely azonnal a kutyások kedvenc közösségi terévé vált.Nagy hangsúlyt fektettünk – és fektetünk – a közösségi értékek megteremtésére, így a Keszthelyi Kutyás Park létrejöttével és működésével egyértelműen egy olyan helyet sikerült létrehoznunk, mely hiánypótló volt a kutyások körében, kiváltképp a kutyás turizmus tekintetében – nemcsak a Balatonnál, de országosan is.”

A 4000 nm-es, sekély vízparttal és hűs árnyékot adó fákkal rendelkező Park kiváló kikapcsolódási pontot jelent a kutyatartóknak, kutyabarátoknak. A szépen karbantartott terület nagyobb részén a kutyák szabadon szaladgálhatnak, a kutyajátszótér pedig ideális lehetőség a négylábúak játékos lemozgatására, akár trenírozására is.

Sziládi-Kovács Tibor:„A célunk továbbra is az, hogy a kutyabarátok kedvelt és keresett helye legyünk, éppen ezért az őszi, téli és tavaszi hónapokban is meghatározott napokon, hétvégeken nyitva tartunk, programokat szervezünk, ezzel is hangsúlyozva, hogy a Balaton a nyári időszakon kívül is kínál turisztikai alternatívákat, attrakciókat. Jövő évben újabb tervekkel, ötletekkel készülünk a Parkban, májusban pedig nyitjuk a 2021-es nyári kutyabarát szezont!”

A tervek szerint a következő hónapokban többek között kutyás találkozókat, általános iskolásoknak felelős kutyatartásról, állatvédelemről szóló előadásokat, beszélgetéseket, télen forraltborozással egybekötött kutyás sétát terveznek a Park fenntartói.

Az érdeklődők a kutyás közösségi tér Facebook oldalán tájékozódhatnak az aktuális nyitva tartásról, programokról, rendezvényekről. (https://www.facebook.com/keszthelyikutyaspark)


Kapcsolódó

3+1 tipp az első közös nyaraláshoz a kisbabáddal

A napsütéses órák számának növekedésével könnyű azon kapni magunkat, hogy fejben már a családi nyaralás ré
Elolvasom

5 tipp arra, hogy jobban aludj a nyári hőségben

A nyári hőség gyakran megnehezíti a pihentető alvást. A forró éjszakákon forgolódva sokan találkoznak azzal
Elolvasom

Csokoládé – édes élvezet vagy mérgező kísértés?

A csokoládé vitathatatlanul a világ egyik legnépszerűbb édessége, de vajon mennyire egészséges? Számos mít
Elolvasom