Nem lesz könnyű tankolni a Balatonnál pár hétig

Nem lesz könnyű tankolni a Balatonnál pár hétig

A hiányzó üzemanyag mennyiség egy részét a magyar stratégiai készlet felszabadításával igyekeznek pótolni.

A lakossági tulajdonban lévő, magyar rendszámú járműveket és mezőgazdasági gépeket, valamint a taxisokat kivéve szombattól mindenki számára piaci áras tankolás. Hogy milyen problémákhoz vezethet ez, és mire lehet még számítani, arról Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu ügyvezetője beszélt az RTL Reggeliben.

A szakértő úgy értékelte, mindenképpen kellett valamilyen megoldás, a szakmán belül ügy gondolják, a legjobb az lenne, ha teljesen kivezetnék az üzemanyag hatósági árát. 

Hozzátette: augusztusban a Mol történetének eddigi legnagyobb karbantartása kezdődik, ami két hónapon át tart, több ezren dolgoznak rajta. Az így kieső mennyiséget úgy próbálják pótolni, hogy ebben az időszakban a magyar stratégiai készletből látják el a kutakat. Ám ebből a készletből megint csak a nagyok fognak kapni, a kisebb benzinkutak nem, jegyezte meg a szakértő. 

Bujdos Eszter szerint nagyon sok kútnak ismét saját zsebből vagy hitelből kell fedeznie a bér- és rezsiköltségeket. „A következő egy-két hét kritikus lesz” – fogalmazott a szakértő, hozzátéve: 

“Ezekben a napokban a Balatonnál nagyon nehéz lesz tankolni, a turisták miatt nagy az üzemanyaghiány, sokan Veszprémbe járnak be tankolni”.Forrás: RTL
Fotó: Pexels

Kapcsolódó

Elindult a nevezés a Balaton-átevezésre

Már le lehet adni a nevezéseket a balatoni nyár legnagyobb vízi futamára, a Hervis Balaton-átevezésre. Az e
Elolvasom

Télen is dagadnak a vitorlák

Vitorlát bontunk az új hét programjai közé, ahol a fókuszban most a hajózás lesz, de persze talpalávaló nél
Elolvasom

Jelentkezz Te is előadónak a TEDxBalatonra!

A 2023. június 10-én Balatonfüreden megrendezésre kerülő TEDxBalaton 2023 meghirdette az idei előadó-jelent
Elolvasom