Nem mindennapi víkendházak épültek a Balaton-felvidéken

Nem mindennapi víkendházak épültek a Balaton-felvidéken

Eldugott, erdei környezetben találkozhatunk a legmodernebb építészeti kivitelezéssel.


A Balaton-felvidék szívében, egy eldugott, mégis jól megközelíthető domboldalban romantikus faházak hívják zavartalan kikapcsolódásra a hétköznapok mókuskerekéből kiszakadni vágyó párokat – írja a funzine.hu.

Két apró balatoni település, Kapolcs és Vigántpetend határában bukkanhatunk a TreeHouses Szikláira, melyek természetbe illeszkedő szálláshelyként nyújtanak lehetőséget a háborítatlan pihenésre az ide érkezők számára.

Titkos szálláshely a természet ölelésében

A fák között megbújó házakat a Hello Wood kreatív csapata tervezte, akik kiemelt figyelmet fordítottak az épületek természettel alkotott harmóniájára. A szikláknak álcázott szállások hallótávolságon kívül helyezkednek el egymástól, ekképpen biztosítva, hogy a vendégek nyugalmát legfeljebb a madarak csicsergése és a házakat körülölelő mezőn átnyargaló állatok zavarják meg.

Fotó: funzine.hu

Pezsgőfürdőzz a természet lágy ölén!

Annak érdekében, hogy a Sziklákban megszálló párok kiélvezhessék az együtt töltött idő minden pillanatát, a házakat kifejezetten két főre tervezték, benne minden, a felhőtlen pihenéshez szükséges berendezéssel. Sőt, annál talán egy kicsit többel is, hiszen a kényelmes franciaágy, teakonyha, fürdőszoba és terasz mellett minden Sziklához tartozik egy szabadtéri pezsgőfürdő és egy panorámás infraszauna is.

Kulináris kalandok a balatoni domboldalban

Mivel a TreeHouses fakuckói a legközelebbi településektől is tisztes távolságra találhatóak, a szállásadók ízletes vacsoráról is gondoskodnak. A Sziklában töltött kifogástalan estét kétszemélyes hidegtál – rajta kacsarillette-tel, mozzarellával, házi fűszervajjal és még megannyi finomsággal – alapozza meg.

A tökéletes kikapcsolódás azonban nem ér véget az első hajnali napsugarak megjelenésével, hiszen ébredés után minden földi jóval megpakolt Breakfast Boxokból falatozva tölthetjük meg a fürdőzésben megéhezett gyomrunkat. A reggelicsomagokban találunk friss zöldséget, gyümölcsöt, pékárut, sajtokat, felvágottakat, smoothie-t, kávét és teát.

Mesés látnivalók Kapolcs környékén

Teli hassal, kipihenten pedig mi lenne kellemesebb program a térség látnivalóinak felfedezésénél? Megannyi várrommal és csörgedező patakkal büszkélkedhet Kapolcs és környéke, de Tapolca csodálatos kisvárosa is pusztán 20 perces autóútra fekszik.


Forrás: funzine.hu
Fotó: funzine.hu

Kapcsolódó

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Strenner-barlang, Csopak

A csopaki Csákány-hegy a maga 327 méteres magasságával remek kilátást nyújt a Balatonra, nem csoda, hogy ki
Elolvasom

Lenyűgöző felhőalakzat tornyosult a Badacsony felett

Ki korán kel, aranyat lel, tartja a mondás. Igaz volt ez Kadosa Kelemen esetében is, akinek különleges fel
Elolvasom

Metzker Viktória ezen a nyáron is a Plázsra költözik

A suliidő végére megérkezett az igazi kánikula, úgyhogy irány a Balaton! Ha pedig Balaton, akkor Siófok és
Elolvasom